Преди около ден и половина беше получен доклад от полицията

...
Преди около ден и половина беше получен доклад от полицията
Коментари Харесай

Караниколов обясни в подробности какво се случва с "Емко", "Дунарит" и ВМЗ

Преди към ден и половина беше получен отчет от полицията за „ Емко “ и освен, за инспекция от сдруженията от военно-промишления комплекс. Това съобщи икономическият министър на ексклузивен брифинг.

„ Накратко за „ Емко “ - от полицията са установили, че са отстранени нередностите, които са заплаха за популацията и служащите. Докладът е повече от 30 страници. От полицията оферират да бъде възобновен лицензът. И по-късно единомислещо междуведомственият съвет реши да бъде върнат лиценза на „ Емко “, посочи министърът.

Лицензът бе спрян за съществуване на муниции, които не се съхраняваха с в складовете. Бяха на самата индустриална площадка. Полицията е установила, че тези, които са директно рискови за популацията са отстранени, за което благодаря на сдружението.

Той разяснява и случая с продукцията на заводите. „ ВМЗ даде цени с 10% по-ниски от тези, които „ Емко “. Към момента от третата страна са поискали информация какъв ще е срокът за забавата, без да питат кой ще е производител, Забавянето ще е в 6 седмичен период, само че по-ниската цена ще компенсира забавянето. Изработката ще бъде от Кинтекс и надлежно ВМЗ и те ще осъществят облага “, сподели още министърът и добави, че това, което може да обещае на служащите е, че бързо ще преглеждат техните претенции, че в случай че стоката дава отговор на условията, от ведомството ще спомагат за бързата ѝ продажба.

„ Аз не чакам от тези, да ги назовем съпротива, да похвалят дейностите на държавното управление “, разяснява Караниколов и добави, че сега се влиза в инспекция и във ВМЗ, и в Кинтекст за договорите, които са подписани за последните 10 година “, сподели още той.

„ По тематиката: Дунарит “ имахме залог за комерсиалното сдружение. От „ Дунарит “ заплатиха, изчакваме процедурата, с цел да бъде вдигнат залога “, уточни министърът.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!


СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР