Преди обяд ще е предимно слънчево. Около и след обяд,

...
Преди обяд ще е предимно слънчево. Около и след обяд,
Коментари Харесай

Слънчева сутрин, после - дъжд, гръмотевици и градушки

Преди обяд ще е най-вече слънчево. Около и след обяд, основно над Западна и Централна България ще се развива мощна купеста и купесто-дъждовна облачност. Ще има краткотрайни превалявания от дъжд, съпроводени с гръмотевични стихии и градушки.

По-интензивни ще са явленията през нощта против сряда в северозападната част от страната. Ще духа слаб до сдържан вятър от изток-североизток. Минималните температурите ще са от 10 до 15 градуса, а оптималните - сред 23 и 28 градуса. Атмосферното налягане е малко по-ниско от междинното за месеца и едва ще се намали.

Жълт код е разгласен за три области в Северна България - Видин, Монтана и Враца. Привечер и през нощта против сряда в тези региони ще има краткотрайни и интензивни превалявания, съпроводени с гръмотевични стихии и градушки. Очакваните количества на дъжда са към и над 30 л/кв.м за 3-6 часа.

В планините ще се развива купесто-дъждовна облачност и на доста места ще има краткотрайни превалявания с гръмотевици и краткотрайно увеличаване напразно. Ще духа до сдържан югозападен вятър. Максималната температура на височина 1200 м ще е към 17 градуса, на 2000 м - към 9 градуса.

По Черноморието ще доминира слънчево време с краткотрайни нараствания на облачността. Ще духа до сдържан югоизточен вятър. Максималните температури на въздуха ще са 19-22 градуса. Температурата на морската вода е 18-19 градуса, вълнението на морето ще е 2-3 бала.

Подробна информация за времето през днешния ден и прогнозата за 10 дни напред вижте на Sinoptik.bg
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР