Преди обяд облачността от запад ще започне да се разкъсва

...
Преди обяд облачността от запад ще започне да се разкъсва
Коментари Харесай

Сняг- тази нощ и утре

Преди обяд облачността от запад ще стартира да се раздира и понижава, след пладне над доста региони до най-вече слънчево. Вечерта от запад ще стартира ново заоблачаване.

Ще духа сдържан, в Дунавската низина и Лудогорието и краткотрайно мощен запад-северозападен вятър, който по здрач ще отслабне. Температурите ще се намаляват, оптималните ще са най-вече сред 5° и 10°, в София към 5°.

В планините ще духа сдържан, краткотрайно до мощен запад-северозападен вятър. Облачността денем ще намалее, само че преди обяд тук-там ще превали слаб сняг. Максималната температура на височина 1200 метра ще е към 3°, на 2000 метра – към минус 3°.

През нощта и на следващия ден ще доминира облачно време и основно в Западна и Централна България ще има валежи – във високите котловинни полета и в Предбалкана – от сняг, в останалите региони – от дъжд. Значителни превалявания не се чакат. Ще духа до сдържан северозападен вятър и с него ще нахлува леден въздух. Минималните температури ще са сред минус 3° и 2°, а оптималните - сред 4° и 9°. Привечер и през нощта против петък вятърът ще отслабне, в множеството региони ще стихне, облачността бързо ще намалее.

В петък ще има раздрана облачност, в доста региони ще бъде и съвсем безшумно. Ще стартира стопляне - оптималните температури ще са сред 8° и 13°, а през почивните дни и при започване на идната седмица тук-там ще надвишават 15°. В събота над по-голямата част от страната ще бъде слънчево. В неделя и понеделник ще има по-значителни нараствания на облачността, само че ще е най-вече висока. В западната част на Дунавската низина и в Горнотракийската равнина ще има условия за мъгли и ниска облачност, тук-там ще са трайни, а дневните температури в тези региони ще остават под 10°.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР