Преди обяд над повечето райони ще е предимно слънчево, около

...
Преди обяд над повечето райони ще е предимно слънчево, около
Коментари Харесай

Летните бури се завръщат, с обилни валежи, силен вятър и градушки

Преди обяд над множеството региони ще е най-вече слънчево, към и след пладне от запад на изток ще се развива купесто-дъждовна облачност. Ще има краткотрайни превалявания, тук-там интензивни и със обилни количества. Валежите ще са съпроводени от гръмотевици и краткотрайно увеличаване напразно. Има условия за градушки. Такава е прогнозата за времето на Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ) към Българска академия на науките, съобщи Фокус.

От вечерта вятърът в цялата страна ще се ориентира от северозапад и с него ще нахлува студен въздух. Максималните температури денем ще са сред 31° и 36°. През нощта към момента ще има валежи, основно в североизточните региони. Атмосферното налягане е по-ниско от междинното за месеца и денем още ще се намали.

По Черноморието ще бъде най-вече слънчево. Привечер по северното крайбрежие ще има краткотрайни нараствания на облачността и ще превали. Ще духа слаб до сдържан югоизточен вятър. Максималните температури ще са сред 28° и 31°. Температурата на морската вода е 23 – 26°. Вълнението на морето ще е 1 – 2 бала.

В планините ще се развива купесто-дъждовна облачност. Ще има краткотрайни превалявания от дъжд с гръмотевици и краткотрайно увеличаване напразно. Ще духа сдържан до мощен югозападен вятър, който последователно ще се ориентира от запад. Ще нахлува студен въздух и след обяд в масивите от Западна България температурите ще се намалят. Максималната температура на височина 1200 метра ще е към 25°, на 2000 метра – към 18°.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР