Преди обяд над по-голямата част от страната ще е предимно

...
Преди обяд над по-голямата част от страната ще е предимно
Коментари Харесай

Малко слънце и повече облаци за старт на седмицата, очаква се и дъжд

Преди обяд над по-голямата част от страната ще е най-вече слънчево, само че от югозапад облачността още веднъж ще се усилва и след обяд ще е забележителна. На обособени места, основно в крайните южни региони ще превали слаб дъжд, в планините над към 1000 метра - слаб сняг. До сутринта вятърът в Дунавската низина все е още ще е сдържан, само че по-късно денем и там ще отслабва, а по здрач в множеството региони ще се ориентира от юг.

Минималните температури ще са сред минус 1° и 4°, оптималните - сред 10° и 15°.

Атмосферното налягане ще се увеличи и ще е по-високо от междинното за месеца, предвиждат от Национален институт по метеорология и хидрология.

Над планините облачността от югозапад ще се усилва и след обяд ще е най-вече забележителна. Главно в масивите в Югозападна България ще има слаби превалявания от сняг, под към 1000 метра - от дъжд. Ще духа сдържан, по билата и мощен вятър със западна съставния елемент. Максималната температура на височина 1200 метра ще е към 3°, на 2000 метра към минус 4°.

Над Черноморието преди обяд ще доминира слънчево време, след обяд облачността, най-вече междинна и висока, ще се усили, само че ще е без превалявания. Преди обяд северозападният вятър ще отслабне, по здрач ще се ориентира от юг-югоизток. Максималните температури ще са 9°-12°. Температурата на морската вода е към 7°. Вълнението на морето ще бъде 1-2 бала.
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР