Преди обяд днес облачността ще е разкъсана, на много места

...
Преди обяд днес облачността ще е разкъсана, на много места
Коментари Харесай

Гръмотевични бури и опасност от градушки и днес

Преди обяд през днешния ден облачността ще е раздрана, на доста места – до най-вече слънчево. Около и след обяд изначало в планините и планинските региони, а по-късно и в останалата част от страната ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност.

Ще има краткотрайни превалявания, съпроводени от гръмотевици. На повече места ще са явленията в Северна България, където има условия за интензивни превалявания и градушки, които ще продължат и през нощта против петък. Вятърът ще е слаб, в Северозападна България ще се ориентира от северозапад, в останалите региони ще е най-вече от североизток.

Максималните температури ще са сред 27° и 36°, в София – към 29°.

По Черноморието облачността ще е раздрана, преди обяд до най-вече слънчево. Следобед ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност и ще има краткотрайни превалявания, в обособени региони, основно по северното крайбрежие ще са обилни по количество, съпроводени с гръмотевици. Има условия за градушки.

Ще духа слаб до сдържан източен вятър. Максималните температури ще бъдат сред 23° и 28°. Температурата на морската вода е 22°-25°, по-ниска на север от н. Калиакра. Вълнението на морето ще бъде 2 бала.

В планините ще се развива купеста, следобяд и купесто-дъждовна облачност. На доста места ще има краткотрайни превалявания, съпроводени от гръмотевици. По-интензивни ще са явленията в Стара планина. Ще духа сдържан, по високите и открити елементи и мощен вятър от запад-югозапад. Максималната температура на височина 1200 метра ще е към 25°, на 2000 – към 16°.

В петък на доста места ще има превалявания, гръмотевични стихии и условия за градушки. В обособени региони в Централна и Източна България преваляванията ще са краткотрайно интензивни и обилни по количество. С сдържан вятър от северозапад ще продължи да прониква по-хладен въздух и оптималните температури ще са сред 23° и 28°.

През нощта против събота към момента в източните региони ще има превалявания, само че до сутринта ще спрат.

През почивните дни и при започване на новата седмица ще бъде най-вече слънчево, с дребна възможност за превалявания. Температурите постепенно ще се покачват и в понеделник оптималните ще са сред 28° и 33°.

Източник: breaking.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР