Преди няколко седмици приятелка трябваше да претърпи животоспасяваща мозъчна операция

...
Преди няколко седмици приятелка трябваше да претърпи животоспасяваща мозъчна операция
Коментари Харесай

Корпоративният свят трябва да си сътрудничи по отношение на киберриска

Преди няколко седмици другарка трябваше да претърпи животоспасяваща мозъчна интервенция в Бостън, когато интервенцията й ненадейно беше анулирана. Причината? Подразделение на UnitedHealth, гигантският американски конгломерат, претърпя офанзива с ransomware, възпрепятствайки застрахователните заплащания.

За благополучие интервенцията й в последна сметка се състоя. Междувременно въпросното образувание – Change Healthcare – възвръща системите си, откакто съгласно известията е платило откуп от 22 милиона $ на хакерската група BlackCat. Но вложителите би трябвало да извърнат огромно внимание. Във вторник UnitedHealth регистрира удар от 872 милиона $ за първото тримесечие от офанзивата – и предизвести, че това може да се удвои до впечатляващите 1,6 милиарда $ (не на последно място, тъй като в този момент се твърди, че бандата основава непрекъснати главоболия на компанията).

Кибер специалисти споделят, че това е единствено върхът на айсберга от опасности. Това може да сътвори повече публични шокове. Въпреки това,...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР