Преди няколко седмици приех да бъда номиниран от парламентарната група

...
Преди няколко седмици приех да бъда номиниран от парламентарната група
Коментари Харесай

Андрей Гюров оттегля кандидатурата си за гуверньор на БНБ

" Преди няколко седмици одобрих да бъда номиниран от парламентарната група на " Продължаваме промяната " за шеф на Българска народна банка. Това не е просто един пост, а извънредно значима и виновна позиция, от която зависи опцията за реализиране на същинска смяна в страната ", декларира Гюров.

По думите му такава ще се случи единствено, в случай че Българска народна банка влезе същински в своята роля на регулатор и почисти българската финансовата система от насъбрания корупционен капитал, който другояче ще продължава да оказва своята разрушителна роля върху образуването на съществени публични и стопански процеси в страната ни.

" След фактическото разединение на ръководещата коалиция във връзка избирането на гуверньор на Българска народна банка стана ясно, че сега не съществува необятно парламентарно болшинство, което да поддържа този избор. Като ръководител на парламентарната група на " Продължаваме промяната " аз постоянно съм поставял преди всичко публичния интерес, а той сега изисква отговорно и държавническо мислене и дейности ", прибавя Андрей Гюров.

Той разяснява, че в понеделник ще извърши нужните дейности за евакуиране на своята кандидатура за шеф на Българска народна банка.

" При липса на съдружна поддръжка, дано моят конкурент самичък да реши дали желае да остави този толкоз значим и виновен избор в ръцете на опозицията. Това в последна сметка е етичен избор, част от условието към ръководителя на Българска народна банка за висок морал и положително име ", споделя още Андрей Гюров.

Припомняме, че издигането на две кандидатури - на Гюров от Политическа партия, и на Любомир Каримански от Има Такъв Народ, нажежи пристрастеностите в ръководещата коалиция. По-рано лизерът на Има Такъв Народ Слави Трифонов съобщи, че няма да отдръпва кандидатурата на Каримански.

Темата се чака да бъде разисквана и на съдружен съвет по-късно през днешния ден.

Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР