Преди няколко седмици парламентът прие закон за прекратяване на концесията

...
Преди няколко седмици парламентът прие закон за прекратяване на концесията
Коментари Харесай

Добрев пита защо ДБ ще скачат на Радев, а не на Асен Василев, след като президента сезира КС за спирането на концесията на „Росенец“

Преди няколко седмици Народното събрание одобри закон за преустановяване на концесията Росенец. Аз съм един от вносителите и считам, че това е освен наше обвързване, основано на Регламент на Европейска комисия с директно приложение в България, само че и честен акт от наша страна. Това написа във Facebook от ГЕРБ-СДС.

Прочетох деликатно претекстовете на президента, с които той изпраща закона в Конституционния съд. Според юристите на президентството, дерогацията на важи и за член 5к, който се отнася до заварените контракти за публични поръчки или за концесии.

Да Ви напомня, това е онази дерогация, за която заплаши и шантажира Европейска комисия, че ще бойкотира всички наказания против Русия, в случай че не я получим. Получихме я. Резултатът от нея бяха прескъпи горива през цялото ръководство на Политическа партия и МИЛИАРДИ свръхпечалби за режима на ПУТИН. С две думи - от тази дерогация завоюва единствено Путин на гърба на бедния български водач.

Днес виждам, че цялото Демократична България отпред с уважавани от мен сътрудници са скочили гневно против Радев. И не мога да се стърпя да не ги попитам - за какво против Радев? Не би трябвало ли да скачате против, който изнуди Европейска комисия за тази дерогация, която се оказва, че пази и Росенец? А Вие участвахте ли в това изнудване през цялото време? твърди, че има решение на Министерски съвет за искане на дерогация. Вие имахте министри в този Министерски съвет, подкрепихте ли това решение? Част ли сте омертата за милиардите към Путин от съветския нефт? Защо не ме подкрепихте, когато предложих със закона за бюджета да отнемем дерогацията?

Политическа партия нищо не ги запитвам. Те са ми ясни. Бранят със зъби и нокти милиардните съветските ползи в петрола. Срещу какви месечни суми дори не ме интересува...

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР