Преди няколко седмици дискутирахме новата златна ера на телевизията и

...
Преди няколко седмици дискутирахме новата златна ера на телевизията и
Коментари Харесай

Светът на стрийминга – актуалните сериали, филми, стенд-ъп

Преди няколко седмици дискутирахме новата златна епоха на малкия екран и по какъв начин светът на стрийминга завладява вниманието на актуалния фен. В момента има толкоз доста качествено наличие, че за елементарния консуматор е мъчно да следи кое и по кое време излиза, какво е пропуснал, кои са новите шлагери, както и скритите, нишови продукции, които обаче, са истински съкровища. С тази цел е сегашния материл – да ви запознае със сериалите, филмите и стенд-ъп продукциите, които ще се появяват през месец май измежду всички стрийминг платформи (от Netflix, Amazon и HBO, до YouTube Red, Hulu и Showtime). А в случай че има задоволителен интерес, идващите месеци ще продължим да ви държим в течение.

Прочетете още: Френски, немски и италиански медии с общ фронт против Netflix

1-ви май
John Mulaney: Kid Gorgeous at Radio City (Netflix). През последните две години Netflix съумяха да сключат контракти с най-големите комици (Крис Рок, Рики Гервас, Дейв Чапел) и спонсорираха десетки стенд-ъп шоута. Следващата им стъпка е да влагат в по-млади и незнайни гении, като Джон Мулени (John Mulaney). Макар на 35 години, Мулени прави много автентично и занимателно шоу в Kid Gorgeous.



2-ри май
Being Serena (HBO) . Документален филм, зад сцената, типична продукция на HBO, която демонстрира за какво Серина Уилямс (Serena Williams) е доста повече от елементарна тенисистка.

Cobra Kai (YouTube Red) . Звучи ви познато? Да, това е продължение под формата на сериал на известния през 80-те години Karate Kid франчайз. При това, множеството от основните артисти вземат участие и тук, в това число Уилям Забка (William Zabka) и Ралф Мачио (Ralph Macchio).



Colony (USA) . Третият сезон на набиращият известност сай-фай сериал. Не е шедьовър, не е и юридически с доста пари, само че вземат участие Джош Холоуей (Josh Holloway; по-познат, като Джейми Ланистър), който ни стана изключително обичан след ролята си в затворническия филм Shot Caller и Сара Уейн Колис (Sarah Wayne Callies), която знаем от Prison Break и първите сезони на The Walking Dead.

4- ти май
The Rain (Netflix) . Нов пост-апокалиптичен датски сериал, продуциран от Netflix. Не единствено, че е прелестно да забележим многообразие по отношение на американския жанр на правене на филми и сериали, само че The Rain има и автентичен сюжет. Става въпрос за гибелен вирус, който се разнася посредством дъжда и изтребва съвсем цялото човечество.



Anon (Netflix) . Клайв Оуен (Clive Owen) и Аманда Зайнфелд (Amanda Seyfried) вземат участие в този нов сай-фай филм, който се занимава с все по-актуалната тематика за персоналните данни, анонимността и кибер сигурността.

Kong: King of Apes (Netflix). Вторият сезон на анимационният сериал, основан на историята за Кинг Конг.

The Tesla Files (History). Този нов сериал дава обещание да се зарови дълбоко из неотдавна разкритите документи на Централно разузнавателно управление на САЩ, които обгръщат работата на Никола Тесла. Засегнати са тематики, като държавни конспирации, шпионските летателни апарати на Студената война и Втората международна война, връзки свързани с извънземен живот и удивителните достижения на един от най-големите гении в човешката история.
6-ти май
Vida (Starz). Мишел Прада (Mishel Prada) и Мелиса Барера (Melissa Barrera) са в функциите на мексикано-американски сестри, които се връщат в Лос Анджелис при новината за гибелта на майка им. Това, което ги чака обаче, са неспирни мистерии и секрети.


7-ми май
Running Wild with Bear Gryllis (NBC). Никога не омръзва да гледаме по какъв начин известният приключенец се насочва към всевъзможни затънтени кътчета, придружаван от известни персони, като Джоузеф Гордън-Левит (Joseph Gordon-Levitt), Лена Хидли (Lena Headey) и Роджър Федерер (Roger Federer).
8-ми май
Hari Kondabolu: Warn Your Relatives (Netflix). Младият комедиант Хари Кондаболу (Hari Kondabolu) получава първото си стенд-ъп шоу за Netflix. Американецът от индийски генезис наподобява, че ще е новият шлагер в сектора, защото по-късно тази година ще има и личен ТВ сериал в духа на Master of None с Азиз Ансари (Aziz Ansari).


10-ти май
Safe (Netflix) . Това е новият сериал с присъединяване на Майкъл Си Хол (Michael C. Hall), който всички познаваме от Dexter и от комедията дебютирала преди няколко месеца Game Night, в която героят му беше прочут като " българина ". Иначе Safe се води директна екранизация на едноименния разказ по Харлан Кобън (Harlan Coben).


11-ти май
Kevin Smith: Silent But Deadly (Showtime). Популярният комедиант и режисьор Кевин Смит снима този стенд-ъп безусловно часове преди да получи съвсем съдбовен сърдечен удар.



The Adventures of Rocky and Bullwinkle (Amazon). Катерицата и лосът се завръщат за следващ път на екран, само че този път новите епизоди идват с помощта на Amazon.



BattleBots (Discovery) . Любимите на мнозина робо-битки за последно ще гледаме по Discovery, преди да се пренесат за непрекъснато в новият си дом Science Channel.


12-ти май
Patrick Melrose (Showtime). Една от горещите кино звезди сега Бенедикт Къмбърбач (Benedict Cumberbatch), взе участие в мини сериала основан по романите на Едуард С. Обин (Edward St. Aubyn) за човек израснал в обилие, само че с надълбоко травмирана душeвност от тежко детство. В сериала взе участие и Хюго Уивинг (Hugo Weaving).


13-ти май
Little Women (PBS). Мини-сериал в три елементи по едноименната класическа история на Луиза Мей Алкот (Louisa May Alcott) за женската мощ и борбеност по време на гражданската война в Америка.



Ali Wong: Hard Knock Wife (Netflix). След триумфа на Baby Cobra през 2016-та година, Али Уонг още веднъж е бременна и още веднъж прави стенд-ъп особено за Netflix.


15-ти май
Unearthed (Science). Археологическата поредност се завръща, още веднъж ровейки се измежду от дълго време забравените секрети на античните цивилизации и техните паметници.
18-ти май
Cargo (Netflix). Мартин Фриймън ( Martin Freeman) взе участие в този трилър от продуцентите на много читавия хорър от преди няколко години The Babadook. Фриймън играе татко, на който му остава напълно малко време да живее и е обезверен да откри нов дом за дребната си дъщеричка.







13 Reasons Why (Netflix). След изненадващия триумф на тийн драмата от предходната година, сериала се завръща за нов сезон. Ако дебютния сезон ви е харесал, евентуално ще харесате и продължението.



Inspector Gadget (Netflix). Инспектор Гаджет откри нов дом при Netflix и очевидно се усеща повече от добре, тъй като това е четвъртия сезон на анимационната поредност. Освен това, към този момент се приказва и за пети сезон.



You Are Wanted (Amazon). Това е немска кибер драма продуцирана от Amazon. Матиас Швейхофер (Matthias Schweighöfer; нова звезда, която в идващите години ще виждаме и по американските продукции) е в ролята на елементарен човечец, който бива хакнат и бързо е наклеветен за еко-тероризъм.


19-ти май
Fahrenheit 451 (HBO). Майкъл Би. Джордан ( Michael B. Jordan) и Майкъл Шанън (Michael Shannon) са основните в екранизацията по едноименната сай-фай класика на Рей Бредбъри (Ray Bradbury).


21-ви май
The Final Years (HBO). Документалиста Грег Баркър (Greg Barker) показва взор зад сцената на последните години като президент на Барак Обама.
22-ри май
Tig Notaro: Happy to Be Here (Netflix). След като съперниците от Amazon направиха пагубната неточност да спрат сериала One Mississippi с присъединяване на Тиг Нотаро, дамата комедиант се трансферира при Netflix и към този момент има контракт за няколко стенд-ъп изяви. Happy to Be Here е първият подобен стенд-ъп. Ако се забавлявате с черния и ултра-реалистичен комизъм на Луи Си Кей (Louis C K), то имайте поради, че Тиг е женският му аналог.


23-ти май
Explained (Netflix). Това е вторият стенд-ъп на Хари Кондаболу (Hari Kondabolu) за Netflix и то в границите на месеца. Третират се тематики, като криптовалутите, провалените диети, Кей-поп музикалната просвета и други
25-ти май
Picnic at Hanging Rock (Amazon). Бонбонът Натали Дормър ( Natalie Dormer), станала известна с ролята си на Марджъри Тирел в Game of Thrones (но с не по-малко мощна роля като Ан Болейн в първите два сезона на The Tudors), взе участие в този сериал по романа на Джоан Линдсей (Joan Lindsay) за три ученички и учителката им, които мистериозно изчезват на Свети Валентин през 1900-та година.







Trollhunters (Netflix). Третият и за жалост финален сезон на режисираният от Гиермо дел Торо (Guillermo del Toro) анимационен сериал за тинейджъра разкрил свят цялостен с тролове.


28-ми май
The Lost Kingdom of The Yeti (Animal Planet). Този документален филм следва ученият и ловджия на мита " Йети " Марк Еванс (Mark Evans), който се лута из Хималаите в търсене на именитото творение.
29-ти май
Monsters of The Abyss (Animal Planet). Още един доста забавен документален филм за търсенето на нови типове из английските острови.
30-ти май
Unbreakable Kimmy Schmidt (Netflix). Един от по-свежите и истински комедиини сериали през последните години се завръща за четвъртият си сезон. За страдание, Netflix ще пуснат единствено първите шест епизода, а идващите ще забележим през есента.


Източник: pcworld.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР