Преди няколко месеца стана известно, че има масово фабрикуване на

...
Преди няколко месеца стана известно, че има масово фабрикуване на
Коментари Харесай

Масово фабрикуване на документи, с които се кандидатства за българско гражданство

Преди няколко месеца стана известно, че има всеобщо производство на документи, които се продават по интернет и на други места. Това сподели Катя Матева, шеф на дирекция “Българско поданство ” при Министерството на правораздаването във връзка работата на дирекцията с преписки на претенденти за приемане на поданство, представена от Българска телеграфна агенция.

Матева бе изслушана във краткотрайната комисия за инспекция на обстоятелства за активността на Глеб Мишин, за вероятно непозволено даване на българско поданство.

Тя уточни, че за 2023 година претендентите за поданство по симптом български генезис са 22 055. По думите ѝ най-малко 7000 ще се окажат с подправени документи. Според нея броя на кандидатстващи за поданство ще се усили, поради военните спорове наоколо до България.

Според нея би трябвало да се вкара притежаване на български език, за тези лица, които аплайват за българско поданство на база генезис. Матева добави, че всеобщо хората, при които са открити неистинен документи, не владеят български език.

Днес в комисията бе изслушан и заместник-министърът на правораздаването Георги Николов.

Българска телеграфна агенция напомня, че преди седмица Народното събрание одобри на първо четене промени в Закона за българското поданство, препоръчани от Министерския съвет, които плануват наложително изискване за придобиване на българско поданство от лица с български генезис, както и от лица с родител, придобил българско поданство, да бъде владеенето на български език.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР