Преди няколко дни волейболният шампион Хебър (Пазарджик) изненадващо обяви, че

...
Преди няколко дни волейболният шампион Хебър (Пазарджик) изненадващо обяви, че
Коментари Харесай

Камили Плачи: Горд съм, че ще водя шампиона на България

Преди няколко дни волейболният първенец Хебър (Пазарджик) изненадващо разгласи, че старши треньор на отбора през новия сезон ще бъде някогашният селекционер на България Камило Плачи. 64-годишният италиански експерт се съгласи да даде извънредно изявление за Sportal.bg, в което показа по какъв начин се е стигнало до привличането му отпред на " тигрите ", какво знае за тима, какви са му персоналните цели и още забавни неща.

Защо се съгласихте да бъдете треньор на Хебър? Какво ви притегли в този тим, клуб и план?

- Бях прелестно сюрпризиран, че получих офертата от Хебър. С мен се свързаха някои български играчи и мой другар треньор, а по-късно получих о предлагането от президента на клуба господин Иванов. Той ми изясни, че желаят да завоюват още веднъж в България и да създадат положително усещане в Европа и това ме притегли.

Бяхте асистент треньор, а по-късно и селекционер на България преди години. Сега ще водите клубния първенец на България? Следяхте ли развиването на българския волейбол и българското състезание през тези години и какви са ви усещанията?

- Прекарах шест години в България, които бяха доста интензивни и красиви. Чувствам се доста непосредствен с българския народ. Вярвам, че през последните години равнището на българското състезание е станало по-високо. Чест е и съм благополучен да повеждам първенеца на България.

Какво знаете и какво разбрахте за тима, клуба и град Пазарджик?

- Познавам някои от играчите в отбора, те са били с мен в националния тим. Прочетох за историята на града, която е доста забавна. Разбрах и, че волейболът има значима роля в града, доста български първенци са израснали в този град и обичат волейболния клуб.

Какви са личните ви цели отпред на Хебър? Отборът завоюва купата на България и ще играе в Шампионската лига за първи път.

- Целите са ясни - да спечелим в България и да се опитаме да се представим добре в Европа.

Работите ли към този момент по селекцията на тима и каква желаете да бъде тя?

- С президента и тийм мениджъра преглеждаме разнообразни разновидности, с цел да подобрим и създадем тима по-конкурентноспособен.

Какво очаквате да видите в тима и по кое време да ви чакаме в България?

- Бих желал да видя мощен, единен тим, който играе добър волейбол и в никакъв случай не се отхвърля. Надявам се да дойде в България през първата седмица на юни. Междувременно адресирам доста поздрави до всички почитатели на Хебър и до скоро виждане...
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР