Преди няколко дни служители на Google разкриха, че iMessage представлява

...
Преди няколко дни служители на Google разкриха, че iMessage представлява
Коментари Харесай

Apple, iMessage и защо компанията предлага милион долара за хакнат iPhone

Преди няколко дни чиновници на Гугъл разкриха, че iMessage съставлява необятно отворена врата към данните и телефоните на притежателите на iPhone.

Според изложената информация, от Apple към този момент са съумели да затворят пет от пролуките в системата, само че към момента остават незнаен брой незащитени такива.

Става въпрос за специфичен тип навлизане, който не изисква намесата на притежателя на съответното устройство. Само посредством изпращане на известие през iMessage, което даже не е нужно да бъде отворено, хакерите биха могли да доближат до всеки аспект на даден iPhone.

Този тип кибер офанзиви се смята за много рисков сега и Apple предлага 1 милион $ на всеки, съумял да открие опция за сходен тип пробив. Колкото и апетитно да звучи предлагането от Apple, сумата в действителност е много по-ниска от тази, с която би могъл да се снабди един хакер при сполучливо навлизане в iPhone.

Според данни на Wired, откриването на опция за сходен пробив би донесло " десетки милиони долари " на откривателя си, защото има хора и организации, подготвени да се бръкнат с доста повече от милион, с цел да доближат до нечий данни. /lifestyle.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР