Преди няколко дни обобщихме големите успехи и големите разочарования на

...
Преди няколко дни обобщихме големите успехи и големите разочарования на
Коментари Харесай

Какво ще играем през 2018-та година?

Преди няколко дни обобщихме огромните триумфи и огромните разочарования на 2017-та година в света на гейминга. Сега, в първите дни на новата година, към този момент умерено можем да отправим взор към най-чаканите заглавия. Както нормално се случва, имайте поради, че огромна част от упоменатите заглавия, евентуално ще бъдат с изместена премиерна дата, а други, непосредствено ще бъдат отсрочени за 2019-та.

Dragon Ball FighterZ – 26-ти януари (PS4, Xbox One, PC)

Предишните Dragon Ball Z заглавия сигурно откриха своите почитатели, само че тази 2.5D, 3v3 отборна биткаджийска игра на Arc System Works (създателите на именитата поредност Guilty Gear) наподобява, че напипва верните струни, с цел да се трансформира в нещо по едно и също време комерсиално и качествено. Да можеш да сложиш в един тим Goku, Vegeta и Cell, звучи като вида фантазия, която за последно сме имали опция да осъществяваме с класиката Marvel vs. Capcom 2 (2000).

Прочетете още: Electronic Arts купи студиото, отговорно за Titanfall



Monster Hunter: World – 26-ти януари (PS4, Xbox One, PC)

Тази игра слага началото на нова епоха за обичаният на милиони Monster Hunter със модерна визия, обновен ко-оп и няколко от дълго време чакани механики. Monster Hunter: World явно търси западната публика и световно самопризнание, защото изоставя някои от типичните японистики. Вече преследваме зверове с мащаб – от динозаври и дракони, до някои много шантави и рискови чудовища. Разбира се, всичко е в името на по-готината ризница и колкото се може по-голямото оръжие, само че имаме и граплинк кука, която би трябвало да добави нов пласт на опциите за придвижване и офанзива.



Dynasty Warriors 9 – 13-ти февруари (PS4, Xbox One, PC)

В първите си издания Dynasty Warriors беше страхотна екшън игра, в която пребиваш цели армии от врагове. Когато тази идея се преизползва в още половин дузина игри без действително развиване на геймплея, към този момент съществено стартира да писва на всички. Е, в Dynasty Warriors 9 наподобява най-сетне ще имаме нещо ново – а това е изцяло отвореният свят на гигантския виртуален Китай. Освен това, ще има промяна на денонощно, атмосферни резултати, които ще въздействат на съперниците, както и опция за стелт метод в някои обстановки.



Kingdom Come: Deliverance – 13-ти февруари (PS4, Xbox One, PC)

Kingdom Come: Deliverance е като исторически достоверният Skyrim – това голямо RPG от първо лице ще е отдадено на историята на Бохемия (днешна Чехия). В някои връзки, играта ще е даже по-хардкор, защото няма да има HUD, мини карта или типичните маркери, които може да чака човек от едно RPG. Удивителното е, че куестовете и събитията ще бъдат задействани и реализирани без директната интервенция на играча; това ще добави същинско възприятие на необходимост и значение в дейностите на героя ни. Ако желаете да спрете и да поговорите с обещано NPC, това може да значи, че ще пропуснете най-епичната борба в играта. Отказа на Kingdom Come да държи играча за ръка в толкоз необятен и динамичен свят е нещо, което несъмнено си коства да се види. А за какво не и преиграе неколкократно?



Metal Gear Survive – 20-ти февруари (PS4, Xbox One, PC)

Нека да е ясно, че маестро Хидео Коджима (Hideo Kojima) няма нищо общо с Metal Gear Survive, с изключение на преизползването на някои асети от Metal Gear Solid 5. Това е мултиплейър сървайвъл игра от трето лице, чието деяние се развива в различно измерение, където бойците на Mother Base са атакувани от зомбита. Нивото на продукцията и главния геймплей нямат нищо общо с Metal Gear игра, само че е мъчно да сбъркаш с ко-оп режими и талази от зомбита, комбинирани със строене на укрепления, бази и основаване на оръжия, брони и скъпи предмети. При всички положения, по-добре такава игра с името " Metal Gear ", в сравнение с пачинко.



Sea of Thieves – 20-ти март (Xbox One, PC)

Sea of Thieves беше оповестена през 2015-та година и от дълго време трябваше да се е появила на пазара (за трети път я слагаме в сходен списък). Иначе, да, кой не обича пирати? Особено когато става въпрос за грамаден отворен свят, който разкривате с пиратски транспортен съд и личен екипаж. Търсене на съкровища, борби с други пирати, неспирни завършения и запои с бандата. Какво повече му би трябвало на човек? Ами, точна премиерна дата! И това е 20-ти март. Чакаме!



A Way Out – 23-ти март (PS4, Xbox One, PC)

Отдавна бленуваме за игра, която да се приближава до филмовия шедьовър Изкуплението Шоушенк и по всичко проличава, че това е A Way Out. Играта има единствено един режим – ко-оп история писана и режисирана от мозъците стоящи зад страхотния адвенчър Brothers: A Tale of Two Sons. Независимо дали играете с другар у дома или онлайн, A Way Out постоянно се играе в сплитскрийн ко-оп, до момента в който съкилийниците Лео и Винсънт чертаят своя талантлив проект за бягство от пандиза. Интересното е, че поради характерния геймплей (единствено в ко-оп режим), всеки закупил играта, ще може да преотстъпи активационния код на собствен другар (без уловки, безплатно), с цел да се включи като втория воин.



Ni no Kuni 2: Revenant Kingdom – 23-ти март (PS4, Xbox One, PC)

Благодарение на визията си – мощно инспирирана от филмите на Studio Ghibli – Ni no Kuni притегли погледите през 2013-та година. Сега, единствено няколко седмици преди премиерата на продължението, наподобява, че ще получим още по-сполучлива игра. Защото истината е, че оригинала имаше дъски за дялане в направление истинската си ролева система. В Ni no Kuni 2 RPG екшъна е повече Pikmin, в сравнение с Pokemon: наместо да контролирате самостоятелно събрани Familiars, членовете на празненството (Evan, Roland и Tani) постоянно ще са подготвени за борби в действително време, дружно със симпатични помощници наречени Higgledies.

Продължението е с доста по-голям свят и търси реализирането на грандиозни хрумвания, а не се съмняваме, че майсторите от Level 5 ще се оправят с начинанието.



Far Cry 5 – 27-ми март (PS4, Xbox One, PC)

Новият Far Cry няма да се развива на някое екзотично място, като Кират във Far Cry 4 или в древността, както беше във Far Cry Primal. Всъщност, Far Cry 5 ни отнася в актуален Съединени американски щати и по-точно, в измисления район Хоуп Каунти, щата Монтана. Мястото е завладяно от култа на харизматичния Father Joseph, който изповядва набожен фанатизъм, дружно с дребната си войска от въоражени почитатели. Играча влиза в ролята на новият шериф, който ще би трябвало да се оправя с откачената тайфа по допустимо най-откачените способи – от борби със самолети, до организирането на гневна навалица въоражена с вили, лопати и чукове.



Agony – 30-ти март (PS4, Xbox One, PC)

Има много елементарен метод да разберете дали хоръра от първо лице Agony ще ви понесе: ще ви издържи ли стомаха при гледката на виртуални бебета, които биват размазвани на тъпак? Ако отговорът е " да ", разходката из Ада, която предлага играта, е тъкмо за вас. Точно по този начин, вие сте измъчена душа попаднала в Ада, която търси Red Goddess или хипотетичния властник на подземния свят, с цел да избегне безконечните страдания. За разлика от Dante " s Inferno обаче, тук няма да можете да спукате от пердах де що видите дявол, а ще се промъквате в нежната си човешка форма и ще ставате очевидци на всевъзможни мъчения, извращения и впрочем неща, които би трябвало да са естествени за един поддържащ реномето си Ад.



We Happy Few – 13-ти април (PS4, Xbox One, PC)

We Happy Few е игра, която единствено на база идея е нещо, което наложително би трябвало да се изиграе. Комбинация сред обществената среда на BioShock, шантавия 60-ски жанр на Остин Пауърс и сървайвъл. Играча влиза в ролята на средностатистическия жител на измисленият британски град Wellington Wells, където всички жители са принудени да взимат всекидневно халюциногенни хапчета известни като Joy. Веднъж отказали да вземете лекарството си, деспотичния строй насъсква всичко и всички против вас и оттова насетне следва оцеляване по доста и разнообразни способи.



Следва продължение...
Източник: pcworld.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР