Преди няколко дни Министерството на околната среда започна нов кръг

...
Преди няколко дни Министерството на околната среда започна нов кръг
Коментари Харесай

2 млн. евро глоба за незаконното строителство на плаж на остров Миконос

Преди няколко дни Министерството на околната среда стартира нов кръг от инспекции на Миконос, като се концентрира върху огромните крайбрежни бизнеси на острова , които бяха тествани за нарушавания на планирането в средата на април.

Глобата за Lohan Beach House в Кало Ливади се откроява, защото е в размер на близо 2 млн. евро , разяснява в. " Катимерини ".

Оказва се, че зад главното заведение е основан комплекс от спомагателни здания и постройки, които са противозаконни в своята целокупност и заемат общо 970 кв. м .

Предвид обстоятелството, че е открито, че Principote се пробва да прикрие нарушаванията на цимента с пясък, прокурорът е образувал нова кореспонденция против него. Новите инспекции последваха инспекциите от средата на април, свързани с нарушавания в градоустройството , които обгърнаха Principote в Panormos и Nammos в Psarou.

Освен в Lohan инспекторите са записали нарушавания, въпреки и в доста по-малък размер, и в други обекти, в това число в Pasaji в Ornos, на който е наложена санкция в размер на 360 570 евро за строителство и 179 730 евро за поддръжка, а в целокупност е за 540 388 евро на противозаконни здания.

На ресторант Alemagou във Ftelia са наложени санкции в размер на 288 870 евро за строителство и 143 530 евро за поддръжка или общо 432 400 евро.

На Solymar на плажа Кало Ливади са наложени санкции в размер на 166 735 евро за противозаконни постройки и 81 267 евро за поддръжката им (общо 248 000 евро).

На SantAnna на плажа Paranga е наложена санкция в размер на 11 944 евро за противозаконни градежи и 5 970 евро за тяхната поддръжка (общо 17 914 евро).
 Данъчни погнаха таверна на о. Миконос
Данъчни погнаха таверна на о. Миконос

Критика в обществените мрежи за надписването на сметки на чужденци

И най-после, за JackieO` в региона на Kastro е открито, че е направило единствено доста дребни нарушавания и е санкционирано надлежно с 6 106 евро и 2 454 евро (общо 8 560 евро).

Според известията са нужни още няколко аутопсии, с цел да се приключи цикълът от инспекции, почнал при започване на април.

Те включват още една за Nammos, отнасяща се до останалите стационарни уреди. Представителите на бизнеса към този момент имат опция да възразяват против наложените актове пред Централния съвет по обмисляне (KESYPOTHA) и/или не, в случай че решат да не ги оспорват.

Констатациите водят до някои заключения, с изключение на възможните неточности в планирането, които вече са налице.
 Гърция удари заниманията на Миконос и Халкидики с нови ограничавания
Гърция удари заниманията на Миконос и Халкидики с нови ограничавания

Рестрикциите влизат в действие от 21 до 31 август

Сред тях е заключението, че противозаконните уреди, за които бизнесът е постигнал съглашения в предишното, са доста по-големи от тези , които са били в границите на закона.

Второ, тези обитаеми места не са се направлявали или проверявали от никого в предишното.

Това е довело до порочната процедура да се строи и заплашва екологията на известната туристическа дестинация. 
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР