Преди няколко дни американският Vogue разкри корицата си за следващото

...
Преди няколко дни американският Vogue разкри корицата си за следващото
Коментари Харесай

Vogue със специално издание, посветено на медиците - slava.bg

Преди няколко дни американският Vogue разкри корицата си за идващото издание. То ще бъде за месеците юни/юли и ще бъде пуснато в продажба на 23 май. Заглавието е „ Общата опасност: Творчество по време на рецесия “, а на първата страница има единствено една алена роза на бял декор.

Раул Мартинес, изобретателният шеф на Conde Nast, декларира, че списанието постоянно е било в крайник със протичащите се събития и в този момент не е време за бизнес. Той прибавя, че алената роза е знак на „ хубост, вяра и събуждане “. Също по този начин тя е заварката сред минало и настояще, защото е снимана от фотографа Ървин Пен през 1970 година, само че до момента в никакъв случай не е била оповестена.

Идеята зад новата корица е директно обвързвана с времето, в което живеем. От Vogue споделят, че в този момент се насочваме към толкоз доста неща от предишното, за които преди изобщо и не сме си помисляли.

Между 1967 и 1971 година Пен основава 9 портфолиа, които съдържат цветя за специфичните коледни издания на списанието. Поредицата стартира с лалета и приключва с диви цветя от Лонг Айлънд. По време на процеса фотографът се запленява от тематиката и събира работата си в книга, оповестена през 1980 година.

Тези фотоси не са свързани с стилните фотоси на Пен, само че е доста елементарно да се направи паралел сред цветята и дамските облекла. И двете постоянно се свързват с романтика, женственост и ефимерност. Дизайнерът Пол Поаре е употребявал розата като самобитен знак за брандиране, а Кристиан Диор разказва дамите, които носят новите му облекла като „ женствени цветя “.

Въпреки че Пен е основал 9 разнообразни корици с цветя за Vogue, розата в никакъв случай не е участвала там. Затова настоящето издание е по едно и също време ново и остаряло. Това е първата натюрморт корица от 15 септември 1962 година.

„ Връзката ни с природата и отговорността ни да се грижим за нея са главните уроци, които би трябвало да научим по време на тази пандемия. Другата нишка, която би трябвало да осезаем, е значимостта на вярата и вярата в по-добро бъдеще. Подобно на розата, която, както споделя Малкият принц, се ражда от положително семе, всички ние би трябвало да се обърнем към Слънцето и да потърсим светлината “, пишат от Vogue.

Изданието е било съединено отдалечено поради наложените ограничения за обществена изолираност. От Vogue пишат, че това се случва за първи път в 128-годишната история на списанието. „ Тъй като целият екип е под карантина, няма по какъв начин да изпълним фотосесии. Още повече, че в този момент е време да се фокусираме върху взаимност, а не върху звезди “.
Източник: slava.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР