Преди няколко часа се състоя официалния анонс на безжичното зареждане

...
Преди няколко часа се състоя официалния анонс на безжичното зареждане
Коментари Харесай

Ново безжично зареждане работи на разстояние до 24 метра

Преди няколко часа се състоя формалния анонс на безжичното зареждане Powercast PowerSpot. Трудно е да се повярва, само че това устройство може да зарежда електронните устройства на разстояние до 24 метра без каквито и да са проводници или нещо друго.
Този артикул има всички шансове да промени бъдещето на доста хора, тъй като става допустимо зареждането на електронни устройства по в действителност безжичен метод. Продажбите на безжичното зареждане Powercast PowerSpot са оповестени за лятото на 2018 година. Основният минус на тази технология е, че към този момент зарежда единствено електронни устройства със относително дребни размери – мишки, геймпади, слушалки, смарт часовници и други сходни. Причината за това е, че се обезпечава мощ от към 3 W.



Ограничението на мощността е преднамерено, тъй като в случай че бъде по-висока, съгласно спецификациите на FCC, може да се нанесе щета на здравето на хората.

Важно е да отбележим, че Федералната комисия по връзките (FCC) направи подробни проби на Powercast PowerSpot и му издаде документ за съответните стандарти. Очаква се устройството да стане цялостен шлагер на пазара.



Миналата година същата компания сподели клип за зареждане на смарт телефони от разстояние два метра. Сега технологията е усъвършенствана и дистанцията е увеличено.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР