Преди нападението радикалният ислямист, който в събота вечерта уби млад

...
Преди нападението радикалният ислямист, който в събота вечерта уби млад
Коментари Харесай

Ислямистът, убил турист в Париж, се заклел във вярност към Ислямска държава

Преди нападението радикалният ислямист, който в събота вечерта умъртви млад екскурзиант с немско и филипинско поданство и рани още двама души покрай Айфеловата кула в Париж, е дал клетва за честност към групировката " Ислямска страна " (ИД).

Това е снимано във видео, заяви ръководителят на френската прокуратура за битка с тероризма, представен от Франс прес.

Говорейки на арабски във видеото, 26-годишният Арман Ражабпур-Мияндоаб, французин от ирански генезис, декларира " поддръжката си за джихадистите, настоящи в разнообразни зони " , сподели на конференция прокурорът Жан-Франсоа Рикар.

" Този видеоклип е оповестен в неговия акаунт в X, открит при започване на октомври и съдържащ " голям брой изявления за " Хамас ", Газа и Палестина като цяло ", добави Рикар.

Майката на ислямиста е изразила в края на октомври пред управляващите безпокойствие от държанието на сина си, сподели също прокурорът. Тя споделила, че се тормози за сина си, който се " затваря в себе си ".

Арман бил регистриран като радикализиран ислямист, откакто е бил наказан на пет години затвор за незаконен скрит план за приготовление на терористичен акт - поради планирането на акт на принуждение в бизнес региона " Дефанс " в западната част на Париж.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР