Преди нападението радикалният ислямист, който в събота вечерта уби млад

...
Преди нападението радикалният ислямист, който в събота вечерта уби млад
Коментари Харесай

Мъжът, извършил нападението в Париж, се е заклел във вярност към “Ислямска държава“

Преди нападението радикалният ислямист, който в събота вечерта умъртви млад екскурзиант с немско и филипинско поданство и рани още двама души покрай Айфеловата кула в Париж, дава клетва за честност към групировката " Ислямска страна " (ИД) и това е снимано във видео, заяви ръководителят на френската прокуратура за битка с тероризма, представен от Франс прес и Българска телеграфна агенция.

Говорейки на арабски във видеото, 26-годишният Арман Ражабпур-Мияндоаб, французин от ирански генезис, декларира " поддръжката си за джихадистите, настоящи в разнообразни зони ", сподели на конференция прокурорът Жан-Франсоа Рикар.

" Този видеоклип е оповестен в неговия акаунт в " Екс ", открит при започване на октомври и съдържащ " голям брой изявления за " Хамас ", Газа и Палестина като цяло ", добави Рикар.

Майката на ислямиста е изразила в края на октомври пред управляващите безпокойствие от държанието на сина си, сподели също прокурорът. Тя споделила, че се тормози за сина си, който се " затваря в себе си ". Арман бил регистриран като радикализиран ислямист, откакто е бил наказан на пет години затвор за незаконен скрит план за приготовление на терористичен акт - поради планирането на акт на принуждение в бизнес региона " Дефанс " в западната част на Париж.

Припомняме, че един човек почина, а други двама бяха ранени при нахлуване с нож и чук на улица в центъра на Париж. Нападението е осъществено на Quai de Grenelle, покрай Айфеловата кула.

Длъжностните лица потвърдиха, че убитият мъж е немски жител.

Министърът на вътрешните работи на Франция Жералд Дарманин съобщи, че жертвата, родена през 1999 година, е била със брачната половинка си, когато е била нападната и смъртоносно намушкана с нож.

Той сподели, че животът на съпругатае бил избавен от намесата на таксиметров водач и че обвиненият е избягал по близкия мост над река Сена.

След това мъжът нападнал още двама души, като блъснал единия в окото с чук, сподели министърът.

След това полицията го ударилас електрошокова палка и го арестува по съмнение в ликвидиране, което във френското законодателство се дефинира като преднамерено ликвидиране, и опит за ликвидиране по отношение на терористично начинание.

Двамата ранени - французин на към 60 години и задграничен екскурзиант - са получили помощ от службите за незабавна помощ, като не е открито никой от тях да е в животозастрашаващо положение.

В събота вечерта в региона на метростанция Бир-Хакеим е почнала полицейска интервенция, а управляващите са призовали хората да заобикалят региона.

Дарманин съобщи, че нападателят е бил чут да крещи " АллахАкбар " и е споделил на полицията, че е смутен, тъй като " толкоз доста мюсюлмани умират в Афганистан и Палестина ".

Той съобщи, че обвиненият е излежал четири години в пандиза, откакто е бил наказан за обмисляне на друго нахлуване през 2016 година, и е бил включен в листата за наблюдаване на френските служби за сигурност.

Известно е също, че мъжът е страдал от психологични разстройства, казаДарманин.

В събота в обществените мрежи беше оповестен видеоклип, в който обвиненият подлага на критика френското държавно управление и разисква това, което той разказва като ликвидиране на почтени мюсюлмани, оповестява организация Агенция Франс Прес.

Пишейки в X, преди този момент в Twitter, френският президент Еманюел Макрон изпрати мислите си до всички наранени от " терористичната офанзива " и благодари на службите за незабавна помощ за тяхната реакция.

" Националната антитерористична прокуратура в този момент ще дава отговор за хвърлянето на светлина върху този случай, с цел да може да се въздаде правдивост в името на френския народ. ", сподели той.

Това се случва по-малко от два месеца откакто преподавател беше погубен при нахлуване с нож в гимназия в северния град Арас, което накара френското държавно управление да сложи страната в най-високото равнище на паника за националната сигурност.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР