Преди началото на войната през февруари 2022 година Украйна практически

...
Преди началото на войната през февруари 2022 година Украйна практически
Коментари Харесай

The Washington Post: Украйна увеличава шесткратно производството на оръжия

Преди началото на войната през февруари 2022 година Украйна на практика не произвеждаше оръжия, само че локалната оръжейна промишленост в този момент процъфтява, отбелязва американският вестник The Washington Post, представен от " Фокус ".

" Заводите създават минохвъргачни снаряди, военно съоръжение, ракети и други оръжия, сериозни за военните старания. Производството се утрои през 2023 година и се чака да се усили шесткратно тази година “, написа изданието.

Отбелязва се, че локалното произвеждане не е задоволително, с цел да компенсира загубата на интернационална поддръжка, изключително на оръжия от Съединени американски щати. Но защото пакетът от помощ в размер от 60 милиарда $ е спрян в Конгреса, то е по-важно от всеки път.

Например във връзка с безпилотните апарати, за които се твърди, че са трансформирали хода на войната, Украйна към този момент създава 90% от нужното, увери министърът на цифровата промяна Михаил Федоров.

В допълнение, украинските отбранителни предприятия също ще се опитат да задоволят незабавната потребност на армията от 155-милиметрови артилерийски снаряди по стандарта на НАТО. Според представител на държавната отбранителна компания " Укроборонпром “ производството няма да стартира преди " втората половина на тази година “.

Цял лист от ограничавания пречи на украинската отбранителна промишленост да усили производството - от неналичието на съответно финансиране до търсенето на задоволително количество барут. Освен това, до момента в който Украйна усилва производството на оръжия, Русия стартира да нападна оръжейни фабрики. Много от ракетите бяха прихванати, само че се оповестява, че някои са достигнали задачата си. Като защитна мярка фирмите разрушават или дублират индустриални стъпки и ги правят на разнообразни места. Някои сериозни процеси протичат подземен. Всичко това понижава скоростта на произвеждане.

Украйна също предизвестява, че няма да може сама и без помощта на своите съдружници да задоволи изцяло потребностите на армията си.

Докато Белият дом се пробва да издейства отпущането на 60 милиарда $ помощ посредством Конгреса, има проблясъци вяра за Украйна. Миналата седмица Европейският съюз утвърди боен пакет от пет милиарда $ и администрацията на Джо Байдън разгласи, че ще изпрати на Киев 300 милиона $ помощ, което е станало допустимо посредством " непредвидени спестявания " в договорите на Пентагона за Украйна. Чешката самодейност се надява да стартира изпращането на към 800 000 снаряда през идващите седмици. " Всичко това обаче остава надалеч от потребностите на страната “, обобщава The Washington Post.

 

 

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР