Преди началото на Уимбълдън бившият №1 Анди Мъри заяви как

...
Преди началото на Уимбълдън бившият №1 Анди Мъри заяви как
Коментари Харесай

От 9-ия опит: Иснър най-после надви Мъри и съкруши мечтата му за нов триумф на Уимбълдън

Преди началото на Уимбълдън някогашният №1 Анди Мъри съобщи по какъв начин към момента има вяра в възможностите си, че може да завоюва трети трофей на домашната си " мейджър " конкуренция, само че към този момент е несъмнено, че това няма да се случи през този сезон. Във втория си дуел на " свещената трева " британецът се изправи против Джон Иснър, който показва най-хубавото, на което е кадърен, и разочарова домакините, оформяйки крайното 6:4 7:6(4) 6:7(3) 6:4. В борба за място в осминафиналите американеца го чака друго съществено затруднение в лицето на 13-ия подложен Яник Синер.

От началото на мача американецът бе покрай най-хубавата си форма и не пропускаше опция да форсира топката, с цел да получи самодейността в разиграването и да провокира неправилност на съперника. Благодарение на високоскоростните си и надълбоко пласирани ретури Иснър проби още второто подаване на локалния представител, след което можеше да разчита напълно на бомбения си сервис, който му оказа помощ да опази преднината си и да поведе в обособените елементи.

Вторият сет мина напълно под диктовката на сервиращите, които бяха безпогрешни от линията за начален удар и не срещнаха нито една точка за пробив, заради което развръзката на частта пристигна в тайбрек. Там Биг Джон поведе с ранен минипробив и до самия край подаването му продължи да бъде неговият най-верен съдружник, лишавайки Мъри от шансове да реализира поврат, и напълно скоро 208-сантиметровият тенисист удвои задатъка си в общия резултат.

В третата част Мъри успяваше да всмуква цялата положителна сила, която получаваше от трибуните, и да я придвижи в играта си, което докара до доста понижаване на броя пропуски от негова страна. С всяка минала минута сър Анди излъчваше все по-голяма убеденост и бе пределно стимулиран да реализира триумфа в сета, който пристигна след нов тайбрек. В него шотландецът бе извънредно насъскан и още в първия вероятен миг поведе с минипробив, който се оказа решителен за изхода на частта в негова изгода.

Сервисът на международният №24 остана непробиваем и в четвъртия сет, където решителният миг пристигна в петия гейм. Тогава, макар че цялата аудитория бе против него, Иснър съумя да резервира централизация и да се възползва от зачестилите грешки на съперника, с цел да успее да материализира втората си опция за пробив след сбъркан форхенд от страна на двукратния първенец. Именно това бе повратният миг, защото оттук нататък американецът не позволи нито момент на съмнение и след тъкмо 3 часа и 18 минути престой на корта подвигна триумфално ръце.

Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР