Преди началото на тазгодишния US Open Даниил Медведев направи сериозна

...
Преди началото на тазгодишния US Open Даниил Медведев направи сериозна
Коментари Харесай

Срещу съперник, дошъл само за чека: Медведев даде 2 гейма на унгарец със защитен ранкинг

Преди началото на тазгодишния US Open Даниил Медведев направи сериозна поръчка, че се е прицелил в това да повтори подвига си от 2021-ва и да завоюва трофея. Изглежда, руснакът няма желание да губи никакво ненужно време, откакто през днешния ден прекара едвам час и 17 минути на корта, с цел да преодолее първото си затруднение в лицето на Атила Балаж с безапелационното 6:1 6:1 6:0.

Унгарецът понастоящем е отвън класацията на АТР и се включи в конкуренцията чрез своя " предпазен ранкинг " под №92 от 2020-а, като любопитното е, че по всяка възможност той употребява това си предимство само с цел да взе участие в съревнования от Шлема и да прибира чека за присъединяване. За това свидетелства фактът, че от 2021-ва година насам Балаж е взел участие в едвам 7 шампионата на най-високо равнище, като 6 от тях са от Големия шлем. Същевременно унгарецът няма нито един извоюван мач през този интервал и е съумял да завоюва едвам един-единствен сет.

Всичко това изцяло обуславя случилото се в днешния ден в Ню Йорк, тъй като разликата в класите си личеше във всеки един миг и целият дуел мина под цялостната доминация на Медведев. Печелившите удари се трупаха в сметката на руснака един след различен, защото противникът му изпитваше съществени проблеми в напредването си и постоянно не успяваше да доближи до рутинни топки. От своя страна, Балаж позволи обилие от непредизвикани грешки, като всичко това докара до цялостен погром и експресен триумф за някогашния първенец.

 

Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР