Преди минути официално бе представена най-модерната апаратура в Комплексния онкологичен

...
Преди минути официално бе представена най-модерната апаратура в Комплексния онкологичен
Коментари Харесай

Представиха най-модерната апаратура на КОЦ-Враца, дарена от АЕЦ „Козлодуй“ /снимки/

Преди минути публично бе показана най-модерната инсталация в Комплексния онкологичен център във Враца, закупена със средства от АЕЦ „ Козлодуй “, видя кореспондент на организация BulNews.
Техниката е на международно равнище и е единствената по рода си в цялата страна. От близо месец експертите в Комплексния онкологичен център я употребяват за прецизни ендоскопски и ехографски проучвания. Уникалната облага слага КОЦ-Враца на лидерско място в страната в това отношение.
"Става на въпрос за най-хубавите апарати на международните лидери- японските „ Олимпус “ и „ Хитачи-Алока “, сподели доктор Румен Стефанов, шеф на отделението по гастроенетерлогия в центъра.
Апаратурата включва гастроскоп, колоноскоп, дуоденоскоп, ехоендоскоп – уред, съчетаващ в хибридна техника видеоендоскопското проучване и ехографското, посредством което се дава опция за прецизна диагностика и лекуване на серия от болести на панкреаса, жлъчните пътища, лимфните възли в корема и гръдния панер и редица други. В комплекта инсталация е включен и най-модерният ехографски уред с доста нови благоприятни условия.
Събитието бе намерено от шефа на онкологичния център доктор Григор Томов, който изрече задоволството си от придобиването на актуалната техника, с която не разполага никое друго лечебно заведение в страната. На представянето участваха и доктор Росен Белчев от службата по трудова медицина от АЕЦ „ Козлодуй “, кметът на Враца Калин Каменов, ръководителят на общинския съвет Румен Антов и шефът на РЗОК-Враца Светозар Симеонов, както и медицински експерти от центъра и врачанската болница. Те поздравиха доктор Григор Томов за апаратурата и пожелаха с нейна помощ да се помогне на нуждаещите се пациенти.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР