Преди месец начертах как може да се развие ситуацията. И

...
Преди месец начертах как може да се развие ситуацията. И
Коментари Харесай

Любомир Аламанов: Не разбирам защо ПП-ДБ искат да управляват. Все още ми приличат на луди идеалисти

Преди месец начертах по какъв начин може да се развие обстановката. И към този момент тя си се развива тъкмо по този начин. Същото повторих и в подкаста на Инициатива „ Правосъдие за всеки “.

– ГЕРБ не предложиха държавно управление с първия мандат. Както споделих.

– ПП-ДБ ще се опитат да предложат държавно управление с втория мандат. Както споделих.

– ГЕРБ ще им поддържат държавното управление с втория мандат. Както споделих.

Но, още веднъж както споделих, по-важното е какво болшинство може да има в Народното събрание. За да има действителна смяна.
Ако ПП-ДБ съумеят да убедят политическите сили
в Народното събрание и съумеят да наложат същински промени, те може и да съумеят да изберат нови управления на институциите, може да създадат промяна в администрацията, може да създадат по този начин чаканата промяна в правосъдната система, може да сложат естествен механизъм за отчетност на основния прокурор, може да ни върнат на европейската сцена като пълноправни сътрудници, може да защитят цивилизационния ни избор, може да спрат безумното плашене на хората с измислици, може доста неща да направят… За всичко това е належащо болшинство. И доверие. Няма да спра да дублирам за доверието.

Всички видяхме по какъв начин ГЕРБ се пробваха да не си спазят обещанието за ръководител на правната комисия, това би трябвало да виси като тежко предизвестие.

А и това болшинство би трябвало да е готово за главния въпрос, който очевидно става настоящ от през днешния ден: Ако Гешев изиска имунитета на някои депутати, болшинството по какъв начин ще гласоподава?

Не разбирам за какво ПП-ДБ желаят да ръководят. Все още ми наподобяват на луди идеалисти, които желаят да оправят нещата и да свършат доста работа. Но по този начин се носи отговорност – излизаш напред, със своя си мандат, казваш авансово какво ще правиш и се опитваш да убедиш болшинството да те последва. Ако се провалят, ще е тъжно за всички, искащи естествена страна. Но в случай че съумеят, ще е добре за цялата страна.

Следващите дни ще си проличи.

Текстът е оповестен във фейсбук. Заглавието е на ДЕБАТИ.БГ.

За още забавни вести, изявленията, разбори и мнения харесайте!
Източник: debati.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР