Преди месец Джоан Роулинг бе в центъра на скандала заради

...
Преди месец Джоан Роулинг бе в центъра на скандала заради
Коментари Харесай

Фенове на Хари Потър обявиха бойкот на Джоан Роулинг - slava.bg

Преди месец Джоан Роулинг бе в центъра на абсурда поради изявленията си в обществените мрежи, в които искрено разяснява представителите на транссексуалната общественост.

Много от звездите на екранизацията на „ Хари Потър “, в това число Даниел Радклиф, Ема Уотсън и Рупърт Гринт, обществено не се съгласиха с мнението на писателката и се извиниха на всеки, който се е почувствал афектиран от думите ѝ. Покрай нейните изказвания обаче, доста от правилните почитатели на поредицата се отхвърлиха от писателката.
Реклама

Порталите MuggleNet и Leaky Cauldron издават същите настроения, в които означават, че Джоан Роулинг опонира на законите на личната ѝ галактика, в която „ приемането “ и „ овластяването “ са съществени полезности. Отсега нататък уеб страниците няма да обгръщат персоналния живот на писателката, нейните награди, достижения и изказвания, които не са свързани с „ Хари Потър “, и рисунки, отдадени на нея, няма да бъдат оповестени.

Името ѝ ще бъде отстранено от уеб страниците, а в обществените мрежи ще бъде обозначено като #JKR – хаштагът постоянно може да бъде блокиран.

„ И макар че ни е мъчно да се противопоставим на човек, от чиято работа от дълго време се възхищаваме, би било неверно да не използваме нашите платформи за противопоставяне на злото, което тя аргументи. Нашата позиция е твърда: транссексуалните дами са дами. Транссексуалните мъже са мъже.

Небинарните хора са небинарни хора. Интерсексуалните съществуват. Подкрепяме почитателите на „ Хари Потър “ в тези общности. И въпреки да не обричаме жестокостта на Джоан Роулинг за нейните възгледи, би трябвало да отхвърлим нейните убеждения “, се споделя в изказването.

Източник: tialoto
Снимка: БГНЕС
Източник: slava.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР