Преди малко започна срещата на НАТО за Украйна, която американският

...
Преди малко започна срещата на НАТО за Украйна, която американският
Коментари Харесай

40 държави обсъждат Украйна в базата „Рамщайн“

Преди малко стартира срещата на НАТО за Украйна, която американският министър на защитата Лойд Остин провежда през днешния ден в американската база в Рамщайн. Представители на над 30 страни вземат участие в нея. Цел на диалозите е да се разиска бъдещето на Украйна и отбраната на суверенитета й.

За срещата базата бе сложена в най-висока степен на отбрана. Част от поканените кацнаха със самолети непосредствено в базата, не малк ачаст идват и с коли. В срещата вземат участие представители на над 30 страни, като не всички от тях са членки на НАТО. Освен Лойд Остин от американска страна взе участие и държавният секретар Антъни Блинкен. Сред участниците е генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг.

Ден преди срещата Блинкен и Остин разговаряха с украинския президент Володимир Зеленски в Киев. Детайли от този диалог те ще споделят с участниците в срещата през днешния ден.

Ще се обсъдят доставките на оръжие за Украйна и гаранциите за сигурността й в бъдеще. Според някои наблюдаващи провеждането й може да е знак за скорошно преустановяване на горещия спор в Украйна, само че не всички са оптимисти. Тази намира се приема и като провокация от Кремъл. Причината е, че на нея ще се разисква не толкоз сегашната обстановка, колкото бъдещия суверенитет и модернизиране на армията на Украйна.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР