Преди малко повече от пет години Кирил Петков влиза в

...
Преди малко повече от пет години Кирил Петков влиза в
Коментари Харесай

”Продължаваме промяната” става партия

Преди малко повече от пет години Кирил Петков влиза в първото управление на основаната тогава " Да, България " и няколко месеца е деен в нея и в подготовката за изборите. Той още веднъж работи дружно с Асен Василев, който обаче не става член на групировката. Сред учредителите и в управителните органи е и Лена Бориславова (настоящ шеф на кабинета на премиера). Това е единственият обществено прочут партиен опит на Петков.

Според информация в инициативния комитет - ядрото на партията вземат участие още депутати от " Продължаваме промяната ", както и представителите на групировката в държавното управление. Част от тях министърът на нововъведенията и растежа Даниел Лорер, вицепремиерът по ефикасното ръководство Калина Константинова, началникът на кабинета Лена Бориславова, съветника към премиера Яна Балникова, ръководителят на Народното събрание Никола Минчев участваха още при представянето на " Продължаваме промяната " през септември предходната година.

По закон в инициативния комитет влизат минимум 50 души, а за учредяването на партията са нужни минимум 500 души.

" Продължаваме промяната " споделя за учредителите единствено, че са " хора, които са ни подкрепяли по време на предизборната акция и по-късно ".

В партия " Продължаваме промяната " нямат право обаче да се включат партиите, с които групировката на Петков и Василев се записва за присъединяване на последните избори: " Волт " (с водач Настимир Ананиев), " Средна европейска класа " (с водач Константин Бачийски) и " Политическо придвижване социалдемократи " (с ръководител Елена Нонева). Според закона за политическите партии не могат да вземат участие в две.

Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР