Преди малко повече от 80 години Jeep е компасът, който

...
Преди малко повече от 80 години Jeep е компасът, който
Коментари Харесай

Compass дава точна посока за пътя на Jeep

Преди малко повече от 80 години Jeep е компасът, който демонстрира посоката на американската войска и Съюзниците за победа против войските на Третия райх. С помощта на чертежите на Bantam и Карл Пробст, създали Blitz Buggy, с общи старания Willys-Overland и Ford вършат своя Willys MB.

Прословутото име на този високопроходим модел идва (поне по този начин се смята) от Юджийн Джип, другар на комиксовия Попай моряка. След като изкачва стълбите пред Капитолия при започване на 1940 година, публикация в Washington Daily News употребява термина „ jeep “ за пръв път. Оттам насетне историята ни води да нарицателното име за цялостен един клас коли. Истината е, че същинските джипове съвсем изчезнаха през днешния ден, по тази причина постоянно съм благополучен, когато мога да карам джип Jeep.

Високопроходимите модели постоянно са били основа на тази марка, само че иронията е, че точно те се трансфораха в повода, която изправи Jeep пред лицето на изгубването. Защото американците упорстваха на своето, само че потребителските желания се трансформираха фрапантно – все по-малко хора търсеха коли с ненадминати качества отвън пътя, вместо това се залагаше и залага на 2WD, комфорт, возията на пътя и икономията.

Днес към това се прибавят технологиите за съгласуваност и развлечение, както и наложителната електрификация. Но този път Jeep не е заловен в засада, а безусловно квалифициран.

Първото потомство на Compass бе стартирано през 2017 година, с което Jeep за пръв път влезе в С-SUV сегмента с модел, предопределен за международния пазар. Това постави и основата за триумфа му: след лансирането на Compass в Европа, компактният SUV е съществена движеща мощ на триумфа на марката с над 40% от продажбите, като към ¼ от всеки продаден Compass на европейския пазар е версия 4хе.

За 80-тия празник на марката Jeep направи фейслифт на Compass през предходната година. Обновеният модел наподобява в действителност доста добре, това е автомобил, който се откроява в класа с визията си. Запазената марка, радиаторната решетка със 7 правоъгълни детайла, е осъвременена и е станала по-тясна, което е изненада в днешно време. Фаровете също са по-тънки, бронята е нова, позицията на фаровете за мъгла е изменена.

Алуминиевата лайстна в долния борд на бронята се добавя от алуминиев силует, започващ от основата на А-колоната, минаващ над вратите и спускащ се през С-колоната към вратата на багажника. С алуминий са изпълнени и надписите Jeep и Limited откъм гърба.

Пълна смяна Compass е претърпял в интериора, мястото, което по принцип постоянно ме е тормозило в един американски автомобил. Но този модел е американски по дух и завещание, умислен е като международен модел, а се създава в Италия. Затова опасенията ми за „ дървен” интериор не се сбъднаха, в противен случай, останах доста прелестно сюрпризиран.

Изцяло нови са арматурното табло, централният тунел и панелите на вратите. Резултатът е по-изпипана и просторна кабина, по-важното - с меки и приятни на досег материали. Твърдите пластмаси са по-малко от тези в мерилото VW Tiguan, с който се конкурира и Compass.

Подробно за модела четете на новия авто уебсайт
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР