Преди мача му срещу Антъни Джошуа малко хора даваха някакъв

...
Преди мача му срещу Антъни Джошуа малко хора даваха някакъв
Коментари Харесай

Пътят на Руис – много шоколад и спаринги с полицаи като дете

Преди мача му против Антъни Джошуа малко хора даваха някакъв късмет за триумф на Анди Руис-младши. Мексиканският боксьор с американски паспорт самичък признава, че " носи спомагателни мазнини ", назовава себе си " шишкавото хлапе ", което обича шоколад, а също така имаше единствено 6 седмици за подготовка за този мач, защото замести хванатия с допинг предходен противник на първенеца Джарел Милър. Руис не просто съумя да победи, само че го направи убедително - смъкна Джошуа в нокдаун 4 пъти, а мачът бе преустановен с механически нокаут в 7-ия рунд.

29-годишният Руис е привикнал да го подценяват. През целия си живот той е слушал насмешки поради външния си тип. " Още в учебно заведение ми се подиграваха поради килограмите. През целия ми живот чувам насмешки поради огромния си стомах. Но споделих, че шишкавото хлапе ще покаже какво може, и ето ме - първият мексикански световен първенец по бокс в тежка категория ", сподели Руис-младши, който закова кантара на 121 кг преди дуела с Джошуа. 

За разлика от доста други боксьори той не влиза в спорта по лично предпочитание. Като дребен обича бейзбола, само че татко му - Андрес-старши, го праща в залата. Причината - хиперактивността на дребния, който обича да троши всяка нова играчка веднага откакто я получи, както и доста от нещата на майка си. Именно счупените играчки са повода Руис да носи прякора Разрушителя, който бе изписан на късите панталони му и в мача против Джошуа. Когато е единствено на 6, Анди е пратен в боксовата зала на дядо си, а първият му аматьорски мач е единствено година по-късно в Сан Диего. Заради множеството си килограми той би трябвало да се бие с боксьори, които са с няколко години по-големи. В началото главно го бият и той желае да се откаже, само че татко му го убеждава да продължи и му споделя: " Ще започнеш да биеш всички. " В следващите години Руис-младши вече се изправя освен против деца. Когато е единствено на 10-11 години, той прави спаринги с огромни мъже, даже с служители на реда. В множеството случаи татко му би трябвало да го дърпа от кръга, преди да е наранил някого.

" Биех се с служители на реда, когато бях на 10-11. С доста зрели мъже. Това ми даде огромен опит, тъй като получавах удари от огромни мъже, а бях единствено дете ", сподели Руис.

Той счита, че спортът и татко му са спасили живота му, защото е можел да приключи в някоя от уличните банди. " Винаги се въртях към неверните хора, имаше доста банди, дилъри, наркомани. Някои членове на фамилията ми са в банди или са свързани с банди. Участвал съм и в улични боеве, с цел да вардя приятелите си. Баща ми ме търсеше под дърво и камък - по улици, по къщи, чукаше по вратите, с цел да ме изведе и да ме вкара в залата. Боксът избави живота ми. Някои от хората, към които се въртях, са в пандиза в този момент, други са по улиците. Благодарение на бокса и на татко ми аз отидох в вярната посока ", споделя новият първенец.

Когато е на 15, Анди е изключен от учебно заведение поради сборичкване, а татко му желае да го накара да работи в строителната компания, за която е самият той. Руис-младши взема решение да продължи с бокса и да стане боксьор, а това се оказва вярното решение. 

Още от дете той и татко му си имат обред преди мач. Анди-младши получава " Сникърс " преди всяка среща, с цел да има сила. " Още когато бях на 6, татко ми ми даваше " Сникърс " преди всеки мач. Това ми дава всичко нужно да печеля. Винаги когато нуждая се от сила, си похапвам " Сникърс ". Може би поради това съм малко бухнал ", признава Руис.

В аматьорския бокс той реализира впечатляващата статистика от 105 победи и единствено 5 загуби. През 2008 година обаче не съумява да завоюва квота за олимпийските игри в Пекин като част от мексиканския народен тим. " Това ми даде по-голяма убеденост и към този момент знаех какво мога да реализира в живота си ", споделя боксьорът, който взема решение, че няма да чака още 4 години до идната олимпиада, и се мести при експертите. На профиринга той реди победа след победа, въпреки че никой не го приема съществено поради външния му тип. Бившият му промоутър Боб Аръм, който провежда първите 32 от общо 34-те му мача при експертите, го назовава " лоена топка ". Преди мача с Джошуа, Руис имаше 32 победи (22 с нокаут) и единствено 1 загуба. Аръм признава, че също не е давал никакъв късмет на някогашния си боксьор преди мача в събота.

" Той е бил на кръга с боксьори, които са доста по-лоши от Джошуа, и не можеше да ги нарани. Няма чак толкоз доста победи с нокаут. Има доста положителни ръце и доста здрава брада. Може да го удариш с бейзболна бухалка и нищо няма да му има. Тази част не ме изненада. Това, което ме изненада, е, че смъкна Джошуа толкоз доста пъти ", сподели Аръм.

Руис самичък си обезпечи мача с Джошуа, като изпрати известие в " Инстаграм " на промоутъра на британеца Еди Хърн, който търсеше заместител на хванатия с допинг Милър. " Знаех, че в случай че получа този мач, ще го печеля. И това направих. Шокирахме света ", споделя боксьорът. Той признава, че макар всички иронични мнения за външния му вид умишлено е качил още 2 кг преди мача с Джошуа, с цел да има още по-голяма мощ в удара си. " Всички гледаха изваяния боксьор. Само тъй като имаш доста мускули, те си мислят, че си най-силният, че ще спечелиш и така нататък За мое благополучие обаче уменията са по-важни. Няма значение по какъв начин изглеждаш. Ако тренираш доста, концентиран си, гладен си за триумфи и искаш да следваш фантазиите си, всичко е допустимо ", разяснява Руис.

Неговият треньор Мани Роблес счита, че Анди може да служи за образец. " Това е като историята на Пепеляшка. Неговият триумф е за всички хора, които са били обиждани по някаква причина. Има хлапета, които са нападани, обиждани - това е за тях. Това е за всички хора, които имат вяра и знаят, че всичко в живота е допустимо. Много огромна част от хората са Анди или наподобяват като Анди. Всеки желае да има тяло като Антъни Джошуа. Но нямаме ", сподели Роблес.

Руис влезе в историята като първия мексиканец с купа в тежка категория. Скоро той може да извърши и друга своя фантазия - да подпише спонсорски контракт с обичания си десерт. Руис към този момент получи поздравления от " Сникърс ", а неговият управител Давид Гарсия призна, че води диалози с компанията.

А идната му цел - да влезе във форма. " За реванша с Джошуа ще упражнявам по този начин, че да стана мексиканският Антъни ", закани се Руис.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР