Преди избори Изборният кодекс започва да се бърника в чисто

...
Преди избори Изборният кодекс започва да се бърника в чисто
Коментари Харесай

Петър Славов: Властта бетонира всички порочни практики за правене на избори

Преди избори Изборният кодекс стартира да се бърника в чисто партийна полза. Това съобщи в ефира на предаването юрист Петър Славов, депутат в 43-то Народно заседание. Той разяснява, съгласно които на идващите избори ще гласуваме и машинно, и с хартиени бюлетини.
Това го виждаме много пъти през последните години. Историята обаче ни учи, че този, който е бърникал Изборният кодекс по този метод, по-късно си е патил от това нещо, акцентира Славов, който изрази страдание, че от този развой най-губещи са българските жители.
" Това, което през днешния ден направи ръководещото болшинство, е да бетонира всичките порочни практики за правене на избори. Те недопуснаха машинния избор като средство за превъзмогване на недействителните бюлетини, които са ни проничен проблем към този момент ", безапелационен бе Петър Славов. Той изясни, че в измененията, които през днешния ден депутатите са валидирали, изобщо не участва опция за отдалечено гласоподаване.
Вие видяхте, че на последните европейски избори хората си гласоподаваха без никакви проблеми на машините и всички установяваха какъв брой е елементарен и бърз е процесът, акцентира адв. Славов. " Включително, няма никаква заплаха да сбъркате, тъй като, в случай че нещо неправилно въведете в бюлетината, тя няма да ни бъде недействителна, както в случай че е на хартия, а самата машина дава индикации, че е позволена неточност, която може да бъде поправена, в случай че да вземем за пример сте дали своят вот с две преференции ", изясни Петър Славов. Той означи, че изпълнителната власт бяга от отговорност, като делегира на ЦИК пълномощията да закупи или наеме машините за гласоподаване.
Подробности от диалога с адв. Петър Славов по тематиките с отчета на Еврокомисията и дебата за върховенството на закона у нас в Европарламента, гледайте във видеото.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР