Преди хранене дишайте дълбоко, мийте очите си по 25 пъти,

...
Преди хранене дишайте дълбоко, мийте очите си по 25 пъти,
Коментари Харесай

Дъщерята на известния лечител Петър Димков навърши 90 години и ето какво препоръчва да пием за дълголетие

Преди хранене дишайте надълбоко, мийте очите си по 25 пъти, поучава още художничката

Дъщерята на фамозния национален врач Петър Димков навърши 90 години. От своя татко Лили Димкова е научила доста неща, придобила е скъпи качества на характера, с които е възпитала и своя наследник – доктор Петър Димков, който е ирисолог, като своя дядо.

Лили приключва театрална украса, работи като сценограф в габровския спектакъл и художник редактор в издателство „ Наука и изкуство “.

Автор е на костюмите на редица български филми и на оформленията на много книги. Имала е изложения в София, Ню Йорк – музея на Н. Рьорих, Сан Франциско, Берлин. И до ден сегашен тя продължава да извършва най-важните завещания на своя татко и твърди, че на тях дължи здравето и дълголетието си.

„ Правете най-малко по 10 дълбоки вдишвания три пъти дневно преди хранене. Дъвчете храната, вложете в нея позитивна мисъл, че ще ви даде сили. Нали по тази причина се храним? А не просто, с цел да се натъпчем. Важно е да слушаме сигналите на тялото си, а не да се насилваме. Аз съм вегетарианка от дребна, не усещам нужда да хапвам месо, в случай че обаче на човек му се хапва, по-добре да си хапне.

Баща ми споделяше, че белият равнец пречиства кръвта и организма. Кръвта е тялото на нашия дух. Имайки чиста кръв, ние ще имаме чисто тяло и духовно, и физически. Разбира се, и с билките не трябва да се прекалява. А когато заран сръбвам вода, си споделям: мощ и светлина за мозъка, живот за сърцето, здраве за тялото “, споделя Лили.

Билката бял равнец е измежду най-популярните освен у нас. Позната е от древността – твърди се даже, че бойците в античните времена постоянно носели със себе си сушен бял равнец, с цел да се избавят от болежка и кървене след тежки борби.

Чаят от бял равнец усъвършенства функционалностите на жлъчката и черния дроб, спомага за превъзмогване на инфекциите в тези значими органи, като потиска възпалението и обезврежда мъчителните конвулсии. Народната медицина предлага чай и отвара от бял равнец при мъчителни конвулсии в корема, чревни възпаления, увеличено и мъчително газообразуване.

Билката обезврежда стомашните киселини и стабилизира функционалностите на стомаха, защищава от вътрешни кръвоизливи или спомага за по-бързо възобновяване след вътрешно кървене. С чай от бял равнец или 2-3 чаши умерено мощна отвара може да се подкрепи работата на сърдечносъдовата система, да се балансира положението при гръдна жаба. Продуктите с бял равнец имат благотворно влияние и върху дихателната система. Едно от значимите му въздействия е обвързвано с кръвотворната функционалност на костния мозък.

„ За чаша чай от бял равнец е задоволителна една претъпкана лъжичка билкова маса. Залива се с 250 мл вряла вода и след няколко минути, откакто поизстине, се прецежда “, споделя Лили Димкова. За нея пиенето на целебната напитка е закон.

„ Освен това всяка вечер плискайте вода със стайна температура върху затворени очи. 12 пъти върху едното, 12 пъти върху другото, по-късно повторете 13 пъти първото, 13 пъти второто. Общо 25 пъти за всяко око. Това почиства добре очните дъна. Аз го върша цялостен живот “, добавя наследничката на Петър Димков.

„ За да сме здрави и красиви, на първо място би трябвало да сме положителни. Гневът, ревността и злобата ни ядат от вътрешната страна. Те неизбежно се отразяват върху лицата ни. Когато развиваме у себе си позитивни мисли и дейности, бръчките ни ще са благородни и ще са белези на добрина “, безапелационна е дълголетната художничка.

Източник: vijti.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР