Преди години, малко преди да дойде денят на сватбата ми,

...
Преди години, малко преди да дойде денят на сватбата ми,
Коментари Харесай

10 грешки, които допускаме в грижата за кожата на лицето

Преди години, малко преди да пристигна денят на сватбата ми, взех решение да се подложа на процедура по разчистване на разположение. Никога не съм имала проблематична кожа (да блъскам на дърво, пластмаса и метал), само че си споделих, че за този, предопределящ трагично бъдещето на всеки мъж ден, би трябвало да се приготвя по-специално.

Всички сме чували за онази сентенция с незнаен генезис, която обикаля обществените мрежи: „ Красотата изисква жертви. И надлежно – дамата е хубостта, а мъжът жертвата. “ Но да се върнем на оня ден с „ разкрасителната “ процедура. Както към този момент загатнах, тогава нямах никакъв проблем с кожата. Нека да вметнем тук един доста значим факт – когато кожата е чиста и здрава, всяка по-агресивна намеса може да я травмира и да реализира противоположен на стремежи резултат.

Та, в оня злополучен късен летен следобяд, бях настискана до безсрамие, намазана с всевъзможни смазки и изпратена да си вървя по живо, по крепко с „ чудна “ визия. Зачервяването е обикновено след такива операции, само че да бяхте пристигнали да ме видите няколко дни по-късно – пъпки и подутини, които по никакъв начин не са присъщи за моята персона. За благополучие, до сватбата имаше задоволително време и съумях да се възстановя.

След години, когато отидох да си закупя крем за лице от същото това студио, ми споделиха, че моята кожа не се нуждае от нищо друго с изключение на лек пилинг (дори в домашни условия) и хидратиращи лечения. Всичко друго е противопоказно. Е, признавам, че щеше да е потребно да го чуя и онзи… път.

Защо ви описвам всичко това? Защото ми се желае всяка една (или всеки един, ще ме прости мъжката половина от читателите) от вас, която чете този текст, да се постарае да открие в действителност добър и умел експерт, който да даде верните насоки за съответния проблем или грижа. С ангажимента, че не съм кожен лекар, бих желала да споделя с вас грешките, които съм чувала/чела от експерти, че позволяваме в грижата за кожата на лицето и чието елиминиране в действителност дава положителни резултати. Вижте ги (те, несъмнено, са 10), преценете, пробвайте да не ги вършиме и наложително се консултирайте с експерт.

1. Не използваме слънцезащита

Слънцето в уместно, да кажем, количество, обезпечава витамин D, усъвършенства настроението, кръвообращението. Нека не го одобряваме като смъртен зложелател. Прекомерното излагане на слънце обаче, както е с несъразмерната приложимост на шоколад и кофеин, не е потребно за здравето. Можем да си докараме прибързано стареене на кожата и хиперпигментация, в случай че не се съобразяваме с тази елементарна истина. И тя е единствено част от по-безобидните последици.

Вредното въздействие на слънчевите лъчи не е реалност единствено през лятото. Лъчението го има всеки ден и през целия ден, без значение дали денят е заоблачен или е зима (дълго време и аз самата мислех, че щом е облачно няма от какво да се пазя). Експертите поучават да прибавим слънцезащитната грижа за лицето в обичайна си ежедневна рутина тъкмо заради тази причина. Изберете крем за лице със слънцезащитен фактор или нанасяйте обособен артикул (винаги най-после, не преди крем или серум и изчакайте най-малко половин час сред нанасянията). След това към този момент можете да пристъпите към гримирането спокойни, че сте превентирали стареенето.

2. Използваме прекомерно много/често артикули

Не е належащо да нанасяме артикули и да си вършим маски по няколко пъти дневно. Нуждата от дадена грижа (като хидратацият) не идва по хипотеза, а би трябвало да е едно премислено решение. Затова не трябва просто да се мажем непрестанно и по доста, а да следим положението на кожата на лицето.

Специалистите поучават, да вземем за пример, да почистваме с измиващ артикул лицето вечер, а да пропущаме заран. През нощта кожата генерира хидратиращи и балансиращи естествени масла, по този начин да ги назовем, които не трябва да бъдат премахвани за денем. Ако държим на измиването след пробуждане, можем просто да използваме влажно тампонче, с което да освежаваме лицето с леки потупващи придвижвания.

3. Ексфолираме прекомерно жестоко и прекомерно постоянно

Ексфолирането е значима част от вярната грижа за кожата. То оказва помощ за премахването на мъртви кафези, като по този начин освобождава „ място “ за нови здрави такива. Понякога обаче прекаляваме и още веднъж нанасяме щета, вместо изгода. Не е целесъобразно да използваме ексфолиращи артикули повече от най-много три пъти седмично.

По мое мнение и персонални наблюдения – три е доста, а два е оптимално. Хубаво е да си поприказваме с консултантите, които нормално работят в магазини за козметика, какъв ексфолиант е подобаващ за нашата кожа. Ако тя е доста суха, не желаеме да я изсушим в допълнение, в случай че е сензитивна – не бихме желали да я раздразнителен. Ексфолирайте нежно и премислено.

 10 неточности, които позволяваме в грижата за кожата на лицето

4. Не използваме продуктите за грижа в вярна последователност

При нанасянето на грижата за лице има едно златно предписание – първо се нанасят продуктите с по-лека текстура, а след това с по-плътна. Например, добре е първо да се нанесе серумът и след това хидратиращият крем. Хубаво е също да не забравяте да употребявате околоочния крем преди крема за лице и да оставите прочут времеви период сред двата продукта.

Този трик с интервала не е неприятно да го прилагате в целия развой. Представете си го по този начин – в случай че в една камина хвърлим куп дърва едновременно, тя ще угасне или ще стартира да гори по-слабо. Горивото би трябвало да се прибавя последователно и деликатно. Същото е и с храната, същото е и с кожата.

5. Не почистваме добре грима си

Прибираме се у дома, хвърляме облеклата си, теглим си един бърз душ, благодарение на който размазваме добре спиралата по задачите си бузи и избърсваме грима си с тампон, пропит обилно в мицеларна вода. След това си лягаме с чиста съвест и заблудени, че сме изчистили всичко от лицето си. Да, но не!

Първо, очите се почистват със специфичен дегримьор, а не с мицеларна вода, за която се твърди, че изсушава кожата на лигавицата на окото. Второ, откакто сме завършили с мицеларната вода, би трябвало да я изплакнем, тъй като действително не сме отмили напълно мръсотията, въпреки и да не се вижда. Същото би следвало да важи и за други почистващи средства. Специалистите споделят, че процесът на разчистване би трябвало да е двуфазен – с демакиант и по-късно с измиващ гел/пяна, с цел да се освободят порите от всички замърсявания.

6. Използваме несъответствуваща или некачествена козметика

Отново ще ви споделя една персонална история. Преди непрестанно се пробвах да употребявам декор дьо загар и все не ми се получаваше. Все се сдобивах с петна и пъпки. В един миг попаднах на една гримьорка, която ми сподели, че безпроблемната кожа не се нуждае от подобен артикул и тъкмо по тази причина резултатът е негативен – натоварва я и запушва порите ѝ. Ето ви го образеца за по-скоро несъответствуваща, в сравнение с некачествена козметика.

Помислете добре не какво ви се желае да слагате, а какво е добре да слагате. Колкото до некачествената козметика – елементарно ще я разпознаете по подозрително ниската цена. Залагайте на по-високи класове гримове, които подсигуряват най-малко ненапълно, че наличието е оптимално изчистено от нездравословни съставки и следвайте препоръките на личното си лице – то ще ви подскаже кое е положително и кое не.

7. Не нанасяме хидратиращ артикул след измиване

Ако не нанасяте хидратиращ артикул минути след разчистване на лицето с измиващ гел или пяна, значи допускате неточност. Кожата на лицето се дехидратира извънредно бързо след измиване, по тази причина е от сериозно значение да хидратирате навреме. Освен това, по този метод ще се отървете от неприятното възприятие за обтягане и сбитост.

 10 неточности, които позволяваме в грижата за кожата на лицето

8. Мием лицето с елементарен сапун

Този способ нанася повече вреди, в сравнение с изгоди. Някои експерти споделят, че да измиеш лицето си с елементарен сапун е най-сигурният метод да отървеш кожата си от всичката влага в нея. Това води до „ производството “ на мъртви кожни кафези (или по този начин съм чела някъде).

Нанасянето на хидратиращ крем в този случай ненапълно ще поправи вредите, само че положението на лицето няма да претърпи еволюция и продуктът няма да извърши задачата си на 100% (което в действителност е задачата на постоянната поддръжка). Както се споделя, ще си тъпчем на едно място, че даже и ще се връщаме обратно.

9. Втриваме жестоко артикули в кожата

Може и да си мислите, че с цел да усетите резултата от даден артикул, е належащо да го втриете едно хубаво в кожата. Това в действителност по никакъв начин не е правилно. Търкането може да раздразни кожата на лицето, по тази причина най-добре нанасяйте артикули с нежни кръгови придвижвания по лицето и шията. При бърсането с забрадка също има едно златно предписание – не търкайте, а избърсвайте с леки потупващи придвижвания. Ексфолиантите също не трябва да се втриват нападателно. С няколко думи – докосването на лицето би трябвало да е нежно, без груби и прилагащи напън техники.

 10 неточности, които позволяваме в грижата за кожата на лицето

10. Не почистваме грима от очите настрана от останалата част на лицето

Време е за унищожаване на грима. Взимаме памучен тампон, напояваме го с дегримьор и започваме да търкаме на всички места. И сме в неточност. Обикновено гримът на очите е по-напластен и по-труден за унищожаване, а очният силует е характерен. Той е в пъти по-тънък и раним от останалата част от кожата на лицето. Не желаеме да прилагаме напън и търкане в тази зона, в случай че мечтаем за постоянно млад взор.

Най-щадящият метод да премахнем грима в тази област е, като напоим памучното тампонче с дегримьор за очи, и го притиснем доста нежно към клепача за към трийсет секунди, тъй че да разтвори добре продуктите изпод. Така няма да се наложи да търкаме дълготрайно и жестоко.

Всички изброени неща имат решаващо значение за грижата за кожата на лицето. Важно е и с какво се храним, какъв брой вода пием, спортуваме ли, живеем ли в огромен и замърсен град… Но ми се коства, че учени от доста сфери пропущат един от най-важните фактори за положително здраве и хубост – щастието. Вярвам, че всеки експерт би трябвало да отваря тази скоба постоянно всред останалите писани правила и препоръки. Не е ли щастието онази най-съществена фалшификация на живота, която ни озарява и от вътрешната страна и извън?! Добавете точка 11 към листата: „ Не отделяме време за щастието, а е наложително! “. И я превърнете в най-важната си разкрасителна рутина.

Източник: 10te.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР