Преди година технологичният магнат Илон Мъск се заяде, че очевидно

...
Преди година технологичният магнат Илон Мъск се заяде, че очевидно
Коментари Харесай

Социалната мрежа X вече струва с 57 процента по-малко от цената, на която Мъск купи Twitter

Преди година софтуерният магнат Илон Мъск се заяде, че " явно заплаща прекомерно доста “ за Twitter в договорката за 44 милиарда $, за която той бе съден, с цел да извърши.

X, новото име на Twitter, в понеделник осведоми чиновниците, отговарящи на изискванията за дотации за акции, че ще получат дялове от 19 милиарда $ оценка на компанията.

Новината за даването на акции на X с понижената оценка на чиновници бе обявена за първи път от Fortune. През март 2023 година Мъск споделил на чиновниците, че съгласно него цената на компанията е спаднала до 20 милиарда $. 

Все отново Мъск, който е и основен изпълнителен шеф на Tesla и SpaceX, е нападателно оптимистичен по отношение на бъдещето на X, което той желае да трансформира в " приложението за всичко “ – в това число обработка на заплащания и ръководство на " целия финансов живот “ на потребителите.

Технологичният магнат завърши обременената с задължения договорка с Twitter на 27 октомври 2022 година Оттогава месечните дейни консуматори на X са спаднали с към 15% съгласно оценки на трети страни. Приходите от реклама са се сринали с цели 60%, по думи на самия Мъск.

На фона на всичко това не престават да текат проблеми, свързани с речта на омразата и дезинформацията, по които основният изпълнителен шеф на X Линда Якарино споделя, че компанията работи интензивно.

Като новия притежател на Twitter, Мъск стана очевидец на намаляването на броя на чиновниците с 80%, наред с други притеснителни неща. Освен това, той отчасти " демонтира " практиката на Twitter със сини отметки, предопределена да увеличи доверието към достоверността на значими сметки.

Сега мрежата дава " доказан “ статут на клиентите на X Premium против 8 $ на месец, а изявленията на екслкузивната версия на мрежата получават алгоритмично желание. Мъск започва и тест за таксуване на потребителите по 1 $ на година за издание в платформата, което съгласно него било належащо за битка с ботовете.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР