Преди година България беше разтърсена от неизвестната съдба на едно

...
Преди година България беше разтърсена от неизвестната съдба на едно
Коментари Харесай

Година след откриването на Сашко от Перник

Преди година България беше разтърсена от незнайната орис на едно дете с аутизъм, което се загуби в гората над Перник. Цели 8 дни продължи издирването му преди щастливата развръзка да стане факт. Днес Нова телевизия още веднъж описа за Сашко, който е добре и продължава с ученето и заниманията си.

„ Добре се развива детето. Много е пораснал. Пише, чете, взема решение задания и тренира плуване. Направихме две независими изложения с картините му ”, показа бащата на Сашко Александър Цветанов.  

 Разходките на момчето към този момент минават по малко по-различен метод.

„ Не се пробва да се отдалечава от мен. Явно се опасява и се пази ”, споделя още татко му.

Сашко изчезна на 11 ноември предходната година. Последваха десетки теории, тайни и недоказани. Мащабното търсене, в което се включиха стотици, остана безуспешно цели 8 дни, преди Сашко да бъде открит жив и здрав. Как детето е оживяло през това време, в което е било единствено, и досега няма явен отговор.

„ Очевидно, че той е воин, откакто е издържал толкоз време. Какво е ял, къде е спал - не желае да ми каже ”, описа още Александър Цветанов.

В неделя фамилията на Сашко ще провежда курбан за негово здраве. И още веднъж ще насочи признателност към всички, които не стопираха да го търсят, до момента в който не беше открит.


 

FaceBookTwitterPinterest
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР