Преди гласуването републиканецът Кати Макморис Роджърс (Вашингтон) и представителят на

...
Преди гласуването републиканецът Кати Макморис Роджърс (Вашингтон) и представителят на
Коментари Харесай

САЩ забрани вноса на руски уран за ядрена енергия

Преди гласуването републиканецът Кати Макморис Роджърс (Вашингтон) и представителят на демократите Франк Палоун (Ню Джърси) се изрекоха в поддръжка на законопроекта. Законодателството ще направи нелегално вноса на нискообогатен уран, който се употребява в нуклеарното гориво.

 

Позволява обаче възбраната да бъде анулирана, в случай че няма други жизнеспособни източници на уран за поддържане на нуклеарните реактори.

Според Администрацията за енергийна информация по-голямата част от урана през 2022 година, който зарежда централите в Съединени американски щати, идва от Русия. Това са към 12%. 

 

" Една от най-неотложните закани за сигурността, пред които е изправена Америка сега, е нашата рискова взаимозависимост от доставките на нуклеарни горива от Русия за нашия нуклеарен флот “, сподели Роджърс, добавяйки, че войната в Украйна е " засилила “ казуса.

 

Междувременно Палоун сподели, че преди е бил срещу законопроекта, тъй като е желал да го съчетае с вложения в локално обогатяване на уран.

 

Но той сподели, че мярка, която се чака да бъде призната в Закона за позволение за национална защита, се грижи за този проблем.

" Комбинацията от възбрана на вноса на съветски уран и вложение във вътрешния потенциал ще обезпечи на частната промишленост както сигурността, по този начин и тласъците, от които се нуждае, с цел да влага във веригата за доставки на нуклеарно гориво “, сподели той.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР