Преди една година в хода на военните действия загубихме големия

...
Преди една година в хода на военните действия загубихме големия
Коментари Харесай

Една година по-късно: Русия си призна за загубата на десантния кораб ”Саратов”

" Преди една година в хода на военните дейности загубихме огромния десантен транспортен съд " Саратов ", както и " Новочеркаск " и " Цезар Куников ". 

 

Днес е първата траурна годишнина от това събитие ", съобщи пред публицисти контраадмирал Феликс Менков, пълководец на Кримската военноморска база на Черноморския флот на Русия.

 

Това е първото публично удостоверение на загубата за съветската войска на " Саратов ", заяви съветската редакция на БиБиСи.

 

На паметната плоча са изписани имената на 12 моряци. В церемонията участваха родственици на починалите и военнослужещи от бригадата десантни кораби.

 

Руското министерство на отбраната досега не е коментирало загубата на ракетоносача " Саратов ".

 

В петък държавната организация ТАСС написа, че " Саратов " е бил развален на 24 март 2022 година, когато е бил изумен от украинска ракета " Точка-У " в пристанището на Бердянск и " е бил потънал на кея от екипажа, " с цел да предотврати взривяването на бойни патрони ". " Новочеркаск " и " Цезар Куников " " са получили съществени повреди " съгласно информацията на държавната организация.

 

На 24 март предходната година украинските военни разгласиха фрагменти от взрив в пристанището на окупирания Бердянск и оповестиха, че " Саратов " е бил обстрелван от тях. В петък Валерий Залужний, главнокомандващ на ВСУ, разгласява видеозапис на горящия " Саратов ", с цел да подсети за неговото заличаване.

 

На 21 март и 24 март 2022 г. руският боен ефирен канал " Звезда "  съобщи, че " първият боен транспортен съд на Русия " е влезнал в пристанището на Бердянск и е доставил бронирани машини. През юли месец флотът на Русия удостовери, че " Саратов "  е бил развален, само че тогава бе обявено, че корабът ще бъде изтеглен на буксир до Крим.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР