Преди един месец ендокринологът ми постави диагнозата автоимунно заболяване на

...
Преди един месец ендокринологът ми постави диагнозата автоимунно заболяване на
Коментари Харесай

Как да разберем дали имунитетът ни е понижен или свръхактивен

Преди един месец ендокринологът ми сложи диагнозата автоимунно заболяване на щитовидната жлеза – тиреоидит. Според него имунитетът ми е нарушен. Но прочетох в интернет, че освен това заболяване е тъкмо противоположното – имунната система работи прекомерно интензивно. Помогнете ми да се ориентирам кое е правилно.

Тази молба от Лиляна Атанасова е оповестена от уеб страницата Здраве.то. Ето и отговора:

Автоимунните болести също са реакции на имунната система, само че по-силни от нужното. Възниква парадоксална обстановка: защитните имунни кафези нападат освен враговете, само че и личните си тъкани.

Приблизително същото се случва с алергиите: имунният отговор на това, което тялото приема за заплаха, е по-ярък и по-силен от нужното.

Вие имате имунна дисфункция. Това разбиране е доста по-широко, в сравнение с нормално се счита. Изключително интензивният, както и по-слабият имунен отговор, изисква промяна.

Но нарушен имунитет нормално значи ниска интензивност на имунната система, когато се развива имунодефицит – присъщ или добит, да вземем за пример вследствие на СПИН.

Пониженият имунитет има доста прояви. Имунната система, сходно на нервната и ендокринната, взе участие в работата на всички останали системи. Следователно, във всеки от тях можете да откриете демонстрация на имунни нарушавания.

По принцип, ниската интензивност на имунната система се характеризира с настинки, които постоянно се повтарят, устойчивост към обичайна терапия.

Специалистът предписва лекуване, което наподобява работи, само че не изцяло. И след два-три дни, когато индивидът е завършил с приема на медикаментите, заболяването се връща – няма имунологична памет.

Виж още:

Източник: skafeto.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР