Преди две години България влезе в рекордите на Гинес с

...
Преди две години България влезе в рекордите на Гинес с
Коментари Харесай

Колона от 632 автомобила Land Rover

 21-3-6kol

Преди две години България влезе в върховете на Гинес с най-дългия церемониал от коли Ford. В началото на юни 2016 година на новопостроената северна дъга на Околовръстния път на София се събраха 1527 коли от тази марка. Гигантската колона в придвижване надвиши 20 км и измина трасето до финала за близо 2 часа. Това достижение усъвършенства двойно предходния връх на Ford, регистриран в Съединени американски щати през 2014 година и остава №1 в света към днешна дата.

 21-2-6kol

В името на върха на 30 май в Германия се събра колона от 632 транспортни средства Land Rover. Това също е най-хубавото достижение за паметната офроуд марка. Грандиозното шествие задмина предходното сходно в Португалия, събрало 516 автомобила Land Rover през 2014 година Рекордът бе подложен в покрайнините на баварския град Бад Кисинген в чест на 70-ата годишнина на английската компания. Участваха представители на най-различни моделни генерации – от първите серии след Втората международна война до чисто новия Range Rover Velar. Образува се колона с дължина 7 км, ръководена от известни персони зад кормилото на Defender и кабрио Range Rover Evoque. За да бъдат изпълнени прецизно условията за връх на Гинес, всеки участник авансово получи книга с указания за съблюдаване на изискванията.

 ampnet_photo_20180601_149356

В парада на Land Rover са взели присъединяване освен германци, а притежатели на коли от цяла Европа. Най-голям интерес провокираха по-старите модели на марката, които не престават да се движат макар напредналата си възраст, защото техниката е здрава и има дълъг живот.

 ampnet_photo_20180531_149237
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР