Преди два дни пък завършиха съвместно военно учение на беларуски

...
Преди два дни пък завършиха съвместно военно учение на беларуски
Коментари Харесай

Възможно ли драмата между Беларус и Полша да се случи и у нас?

Преди два дни пък приключиха взаимно военно обучение на беларуски и съветски военни елементи близо до границата с Полша. Проведени са били и бойни стрелби.

Забележете: В тези маневри е трябвало да вземат участие военни подразделения от Сърбия, само че Белград в последния миг е отказал. Това провокирало гнева на съветския президент Владимир Путин, който незабавно отменил от дълго време планувано посещаване на сръбския президент Александър Вучич в Москва. След това на срещата въпреки всичко е дадена „ зелена “ светлина, а сръбския държавен глава съобщи, че ще договаря в Москва за цените на съветския газ и доставките и ще се върне оттова „ или като полковник или като мъртвец “.

Наблюдатели считат, че Сърбия не желае да се замесва в съмнителни дейности, които нагнетяват напрежение освен на границата сред Беларус и Полша, само че и в цяла Европа.

Варшава е безапелационна, че казусът с мигрантите е предизвикан от беларуския деспот Александър Лукашенко, който се употребява с явната поддръжка на Кремъл и Путин.

Същото мнение показват Европейски Съюз и доста други страни. Беларус и Русия са сами против причините на останалия свят.

Може казусът да не е до нашите граници, само че не ни е непознат, а и както постоянно се случва, когато в някакъв спор е забъркана Русия, мненията се поляризират.

Затова на „ чугунените глави “ би трябвало да се дават няколко въпроса, върху които те да разсъждават, нелек развой за тях, само че все пак…

По какъв метод бежанските групи са се оказали в Беларус?

Страната граничи с Русия, Украйна, Полша, Литва и Латвия. Потокът обаче не е минал през нито една от тези страни. Откъде тогава са се появили тези хора, заявяващи, че са от Близкия Изток, най-общо казано?

.
В неволя, само че без виновност...

Единият метод е посредством визи в консулствата на Беларус в Анкара и други страни от Близкия Изток. Документите се издават за нула време като основанието е туристическо пътешестване до Беларус. „ Туристите “ се качват на особено проведени от Беларус самолети и прелитат над Русия, с цел да кацнат в Минск. Оттам военни „ посрещачи “ ги насочват към границата с Полша.

Забележете: цената на едно такова „ туристическо “ пътешестване стига до 14 000 $. Сериозна сума, ще се съгласите, даже за същински туристи, които са събирали средства 2-3 години, с цел да си разрешат екскурзия Мексико или екзотични острови, да вземем за пример.

От началото на ноември към този момент се приказва за повишаване на услугата. Причината е, че управляващите в Беларус са понижили броя на „ туристическите “ бюра и към този момент работят единствено тези, които са свързани с ръководството на Лукашенко.

Има и по-евтин маршрут: три-четири хиляди евро от Иран през Турция към Беларус. Съществува вид и през България.

В тази обстановка, натоварена с провокации, Владимир Путин прикани Европейски Съюз да отпусне милиони на режима в Минск, поради мигрантите, прелетели по тайнствен метод от Близкия Изток точно в Беларус без всякаква логичност. Путин даде обещание Русия да даде няколко милиона на Лукашенко и в случай че се наложи, да изпрати и военни елементи на границата с Полша.

Полските управляващи от своя страна демонстрираха публични предложения, туристически визи и хотелски резервации на бежанци, издадени от утвърдените „ туристически “ бюра. В своя безподобен жанр Лукашенко отхвърля, без да дава пояснение, от кое място въпросните документи са се оказали у стотици и хиляди мигранти.

Европейски Съюз към този момент води договаряния с Ирак, Турция, Йордания, Грузия, Казахстан, Ливан, Пакистан и Таджикистан да спрат полетите към Беларус.

Логичен въпрос е и за какво нито един от мигрантите не желае да остане в Беларус или Русия, където има „ същинска народна власт “ и „ господство на закона “, съгласно изказвания на Путин и Лукашенко? Защо хората от Близкия Изток напират през Полша към Германия и други западни страни?

А в този момент дано помислим, какво ще реагира България, в случай че властта в Турция реши да нападна нашата граница с мигрантска войска? Анкара към този момент се намесва в изборите у нас – президентски и парламентарни, - за какво в случай че на Ердоган му хрумне да си отмъщава за нещо на Европейски Съюз да не го направи посредством България? Вече опита предходната година през Гърция, само че срещна сериозна опозиция от Атина и Брюксел и проектите му се провалиха.

Да се слагаме на Ердоган и да му се умилкваме или да държим на независимостта на страната си и на достолепието си, акто членове на Европейски Съюз и НАТО?

Витали Роник
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР