Преди два часа от парламентарната трибуна прозвучаха обвинения към бивши

...
Преди два часа от парламентарната трибуна прозвучаха обвинения към бивши
Коментари Харесай

Десислава Атанасова: Чухме скандална оферта, за да се оттеглят промените в Изборния кодекс

Преди два часа от парламентарната естрада прозвучаха обвинявания към някогашни съдружни сътрудници. В диалог с господин Свиленски се чу по какъв начин господин Петков оферира Българска социалистическа партия, в случай че се откажат от бюлетините с думите: " Оттеглете закона и ще ви дам кода “. Това съобщи ръководителят на ПГ на ГЕРБ-СДС Десислава Атанасова в предаването " Панорама “ по Българска национална телевизия.

" Би следвало въпросния код да е в ЦИК. Има флашки, в които се пази паметта от изборите. По-важно е по какъв начин може някогашен министър-председател да слага сходен ултиматум? Това е най-тревожното. Никога не сме имали гласни доказателства, изказани в пленарна зала, изказани от досегашни сътрудници. Нашите гласоподаватели, а и на други парламентарни групи имат подозрения в машините. Няма надзор над данните в тези машини, с изключение на информацията в ЦИК, която се разгласява. Нашите гласоподаватели желаят да имат право на избори – с бюлетина или с машина “, сподели Десислава Атанасова.

" Днешното пленарно съвещание продължава с разискване на няколко параграфа. Вчера сътрудниците имаха над 50 изявления по заглавието на законопроекта за измененията в Изборния кодекс. Липсата на причини не е потребно нито за дебата, нито за парламентаризма. Ние не сме вносители на този законопроект. Тези 18 часа диспути се дължат на сътрудници, които са склонни да дебатират по заглавие на законопроект 4 часа. В момента сътрудниците имат опция да изкажат своите причини в пленарна зала. До момента има оповестени 53, по този начин се бавят други законопроекти. Нима бюджета не е значим за хората ", попита тя.

" Нас повече ни интересува тематиката " Джемкорп “. Тази тематика стои на дневен ред на обществото “, сподели още ръководителят на ПГ на ГЕРБ-СДС.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР