Преди дни реших да сигнализирам за неправилно паркиран автомобил в

...
Преди дни реших да сигнализирам за неправилно паркиран автомобил в
Коментари Харесай

Паркирай нагло в Булгаристан!

Преди дни взех решение да алармирам за погрешно паркиран автомобил в ЗЕЛЕНА зона в София, който с изключение на всичко беше спрял на една педя от моята кола по този начин, че нямах опция да изляза. Исках някоя инстанция да глоби нарушителя, само че открил, че такава няма. Нито Градска подвижност, нито Полиция, нито 112... Никой.
Това написа в профила си във Facebook Мажд Алгафари.
Автомобилът е спрял тъкмо преди знака за Зелена зона
на ъгъла на ул. Триадица и ул. Веслец в София.
Звъннах на 112, сякаш те са тези, които би трябвало да решат кой има компетентността да глоби автомобила /собственика/. Приеха сигнала и аз зачаках.
След 32 минути без резултат се обадих още веднъж на 112 да видя какво става, въпреки всичко не мога да изляза с автомобила си. От там ме посъветваха да се обадя в Градска подвижност. Обадих се. Споделих болката ми и взеха решение да ме трансферират на отдела за Паяци. Свързаха ме, а от там споделиха, че нямат съображение да вдигнат колата и би трябвало да се свържа с КАТ или районното полицейско ръководство, което дава отговор за региона.
Свързах се и с тях. В случая 05 РУП - Столична дирекция на вътрешните работи. От там ми потвърдиха, че са получили сигнала от 112, само че не могат да създадат нищо, защото въпросната кола е фирмена и нямат никакви координати на притежателя, с цел да го уведомят да реалокира колата си. Въпреки това изпратиха патрул, за което благодаря на дежурния офицер /направи го, тъй като се познаваме/.
Междувременно още веднъж се обадих на Градска подвижност да ревизира, по-точно да се уверя, че
автомобилът не е заплатил Зелена зона /1 лев на час/.
От там ме обясниха, че нямат право да ми дават такава информация и пожелаха да ме трансферират към отдел "Скоби ". Говорих и с тях. Не могат да подхващат никакви ограничения. Пожелах най-малко да ми отговорят на въпроса: Автомобил, който е паркирал, въпреки и преди знака Зелена зона, само че в зона и регион, който е напълно Зелена зона не следва ли да заплати със СМС или ваучър? И в случай че няма обезщетен престой, не следва ли да му бъде сложена скоба? Отговорът им бе, че би трябвало да отида в централата на Градска подвижност и да задам въпроса си там документално, с цел да ми отговорят.
Пълен парадокс.
Та, като пристигна патрула на 05 РПУ се изненадах, че вместо да подхващат някакви съответни дейности, то патрула ми взе персоналната карта. Направи някаква инспекция и по-късно ми съобщи с звук, което не му прави никаква чест, че с три - четири маневри ще мога да изкарам колата си.
Поисках притежателя на колата да бъде глобен, защото явно е спрял на ъгъла и затруднява придвижването, а той ми изясни, че това е работа на КАТ и в случай че желая да бъде глобен да се обадя на КАТ.
Теглих му една с взор, а другата на разум, взех си персоналната карта и отидох в колата си.
Изкарах я с две маневри, което оповестих на всеослушание на служителя на реда и си потеглих умислен.
112 + КАТ + 05 РПУ + Градска подвижност си трансферират топката между тях. А аз очаквам час и 38 минути, с цел да видя какво ще стане и кой какви права има.
Това е всеобща процедура в централния регион на София. Паркират по този начин, че да са преди знака за Зелена или Синя зона. Пречат на придвижването, само че никой не може да предприеме нищо по отношение на тях... Простете...
Никой НЕ ИСКА да предприеме нищо.
Ред ли желаете в страната... Никога няма да го има, до момента в който никой не носи отговорност.
* Заглавието е на редакцията
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР