Преди дни председателят на партия ГЕРБ публикува нещо, което отново

...
Преди дни председателят на партия ГЕРБ публикува нещо, което отново
Коментари Харесай

Ицо Хазарта: Председателят на ГЕРБ публикува нещо, което отново провокира у мен притеснения за психичното му здраве

Преди дни ръководителят на партия ГЕРБ разгласява нещо, което още веднъж предизвика у мен терзания за психологичното му здраве. Качвам го тук в коментар, както е съвременно. Това написа във Facebook депутатът от ПП-ДБ Христо Петров, по-известен като Ицо Хазарта. 

Публикуваме думите му без редакторска интервенция:

" Днешната му реакция към оферти от нас меморандум не понижава тези мои терзания.

Отвъд шегата обаче - цялото неспокойствие, което сега показват тези хора е елементарно обяснимо. От Политическа партия - Демократична България предложихме явен, открит и почтен метод за идните назначения в регулаторите. Скучно ли ви стана?

Думата " регулатори " за мнозина от хората не значи нищо - Комисия за защита на конкуренцията, КЗП, КЕВР, съкращения някакви...Всъщност регулаторите са тези, които да вземем за пример:

- отсъждат дали е законно да ти вдигнат цената на тока

- споделят има ли картел сред огромните вериги за хранителни артикули, законно ли е това и води ли до цени от време на време в пъти по-високи от тези в Западна Европа

- вземат решение дали е законно да ти вдигнат цените на горивата

- споделят дали е законно да ти вдигнат таксата за мобилния телефон два месеца, откакто си подписал контракт за друга такса

Примерите в действителност са безчет.

Свикнал си години наред да управляваш еднолично, да си назначаваш комфортни плебеи и да използваш тези регулатори не просто като бухалка, а напряко като танк против всичко, което стои на пътя ти. И внезапно се появяват едни хора, които ти споделят ясно - или този път нещата с регулаторите ще се случат както в естествена европейска страна, или сме дотук...но дано да се знае, че сме дотук поради вас.

Предполагам е изнервящо, да.

За следващ път ще го кажа - плащаме неописуема цена поради това, че в политиката предпочетохме да постъпим вярно пред това да бъдем герои за някой неграмотник. Еврозоната и цялостен Шенген са цели, които могат и би трябвало да бъдат реализирани още тази година, и всяка персонална жертва си коства за подобен триумф...но не и Еврозона и Шенген с регулатори, назначени по ОНЗИ метод ".
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР