Преди дни BMW представи шестото поколение литиево-йонни батерии. Те ще

...
Преди дни BMW представи шестото поколение литиево-йонни батерии. Те ще
Коментари Харесай

Следващото поколение е-коли на BMW ще са с пробег до 1000 км

Преди дни BMW показа шестото потомство литиево-йонни акумулатори. Те ще бъдат в основата на Neue Klasse, която ще дебютира на пазара през 2025 година Батериите възприемат цилиндричната форма на клетките, каквато за пръв път вкара Tesla, за сметка на плоската, призматична форма, която се употребява сега.

Томас Албрехт, началник на подразделението Efficient Dynamics, декларира пред Autocar:

“Батериите Gen6 ще ни дадат 30% или повече пробег от актуалните акумулатори Gen5, само че няма да прескочим границата от 1000 км, въпреки да можем. Не считаме, че сходен огромен пробег е нужен. ”

Времето за бързо DC зареждане също се чака да се усъвършенства с до 30%, което значи, че ерата Gen6 за BMW ще може да поддържа ултрабързо зареждане до 270 kW, на колкото е кадърен Porsche Taycan.

Изчислява се още, че новите пакети акумулатори може да тежат с 10-20% по-малко по отношение на Gen5, които тежат жестоко към 300 кг.

Новите цилиндрични кафези на BMW употребяват неповторим химичен състав. Те са с 46-милиметров диаметър и височина 95 или 120 мм. Използвайки по-малко кобалт, само че повече никел, те ще идват от китайския производител CATL.

Промяната в дизайна на клетките ще докара до по-тънък пакет, което ще улесни процеса на монтиране, като батерията към този момент ще стане интегрална част от структурата на автомобила.

Какво дава обещание още BMW – четете на новия авто уебсайт
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР