Преди дни БЛИЦ публикува статия за 9 кралски бижута, чиито

...
Преди дни БЛИЦ публикува статия за 9 кралски бижута, чиито
Коментари Харесай

Тайните, които крие годежният пръстен на Кейт Мидълтън

Преди дни БЛИЦ разгласява публикация за 9 кралски бижута, чиито секрети са по-интересни от дворцовите интриги. Там бе упоменат и годежният пръстен на принцеса Даяна.

Sapphire Ring of Princess Diana, now worn by Kate Middleton, is valued at a price of $38,488 https://t.co/VOSdj2Votk pic.twitter.com/2a1hctb2Kn
— List25 (@list25) June 4, 2017Малко хора знаят, че овалният сапфир на ръката на Кейт Мидълтън, херцогинята на Кеймбридж, е бил годежен пръстен на принцеса Даяна. Тя сама го е избрала от ювелирната къща Garrard. Принцесата обичала доста своя пръстен и даже след развода си с принц Чарлз го носела от време на време. Дукът на Йорк подарява на лейди Елизабет Боус-Лайън (кралицата-майка) златен пръстен със сапфир и акценти от диаманти.
Едуард VIII абдикира от трона, с цел да се ожени за американката Уолис, подарявайки и златен пръстен с 19.77 каратов емералд.
Принц Филип самичък измислил дизайна на годежния пръстен за кралица Елизабет II.Тя го носи и до през днешния ден дружно с халката си. Той съставлява елмаз, изрязан в квадратна форма, заобиколен от дребни диаманти и обкован с платина.
Принцеса Маргарет получава рубинен пръстен с форма на напъпил розов цвят, в чест на презимето на принцесата - Роуз.
Принцеса Даяна сама избира годежния си пръстен. Принц Чарлз я води в бижутерия на Garrard и тя прави избора си. Това е огромен цейлонски сапфир, заобиколен от сет диаманти и бяло злато. Той е бил час от каталога на Garrard.
Даяна обичала доста своя пръстен и даже след развода си с принц Чарлз от време на време го носела. Години след гибелта й годежният пръстен засиява на ръката на Кейт Мидълтън. Принц Уилям и предлага брак с него. Някои хора не са били съгласни с избора му, защото пръстенът е принадлежал на жена с разтрогнат брак.
Годежният пръстен на Камила, дукесата на Корнуол, е завещан от кралицата-майка. Пръстенът е изискан в жанр Арт Деко. Това е един от най-големите годежни пръстени в кралското семейство, Смята се, че е и най-скъпият.
източник: dariknews.bg
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР