Преди дни беше представен официално топ моделът на Skoda - Superb

...
Преди дни беше представен официално топ
моделът на Skoda - Superb
Коментари Харесай

Нов срещу стар - 2019-а Skoda Superb срещу 2015-а Skoda Superb

Преди дни беше показан публично топ моделът на Skoda - Superb 2019-а. Започвайки с дизайна, измененията, направени по средата на живота на модела, както се очакваше не са революционни, а по-скоро финни.

В предната си част новата Skoda Superb има по-тесни, цялостни LED Matrix фарове – за първи път в гамата на Skoda. Новите фарове се състоят от светодиоден модул за къси и дълги светлини, три спомагателни LED светлинни сегмента, статично LED осветление в завой, тясна LED DRL лента, която се удвоява като знак за завиване и тесни LED структури, които са част от анимираните функционалности Coming / Leaving Home.

Решетката на радиатора в този момент е с двойни ламели, по-голяма е и се издава малко по-надолу в бронята, която също е в нов дизайн. Препроектираната ризница е увеличила дължината на колата с 8 мм до 4869 мм. Говорейки за променените неща, светлините за мъгла също са нови. Теа са преминали от халогенна към LED технология, включваща четири LED източника на светлина.

Нови са алуминиевите джанти с размери 18 и 19 инча. В задната част са сложени нови, преработени цялостен светодиодни задни светлини, които идват с динамични задни индикатори, които светят при подаване на мигач с придвижване на открито. В задната част има хромирана лента с цялостна широчина между променените задни светлини и широко разположени основни букви с името на Skoda, а не на модела.

Отвътре, новата Skoda Superb идва с нови хромирани акценти на арматурното табло и тапицерията на вратите, нови декоративни елементи на централната подпора и арматурното табло, и нови цветни контрастиращи шевове върху седалките от кожа и алкантара, както и върху подлакътниците на вратите. Амбициозни и стилни лайсни получиха новите гърбове на седалките. Вариантът L&K придобива опция за тапицерия от Alcantara в черно или бежово, в това число и за колонките на покрива. Моделът на фейслифта е с нов, разширен Phone Box.

Skoda Superb в този момент разполага с деен круиз контрол, който автоматизирано забавя / регулира скоростта на автомобила, като използва изображенията от камерата на предното стъкло и данните от навигационната система, при разкриване на насрещно придвижване, завои или ограничения на скоростта.

Автомобилът разполага и с нова авариен асистент за многолентови пътища /Emergency Assist/. Тази система автоматизирано управлява автомобила към края на пътното платно в аварийна обстановка, използвайки помощната система за задържане в лентата на придвижване, помощника за паркиране, както и радарните датчици, на системата Side Assist. Освен това, компанията към този момент е оборудвала колата със система Front Assist с предсказуема отбрана за пешехдоци.

За първи път в Skoda, новият Superb има и нов електромеханичен усилвател на спирачките и аеродинамични капаци на окачването на задния мост за подобрена стабилност.

Двигателната гама е с шест позиции: 150 к.с. 1.5л TSI бензинов мотор, 6-степенна механична кутия / 7-скоростна DCT, FWD, 190 к.с. 2.0 TSI, 7-степенна DSG, FWD, 272 к.с. 2.0 TSI, 7-степенна DSG, AWD, 120 к.с. 1.6л TDI дизел, 7-степенна DSG, FWD, 150 к.с. 2.0л TDI, 6-степенна механична кутия / 7-степенна DSG, FWD и 190 к.с. 2.0л TDI, 7-степенна DSG, FWD / AWD.

За пръв път е налице и хибриден зареждаем вариант обозначен с приставката "iV ". Superb iV е и първият хибриден автомобил на Шкода. Той употребява композиция от бензинов мотор с мощ 115 кВТ (156 к.с.) TSL и електрически с мощ 85 кВт (115 к.с.). Двата дружно обезпечават максимална мощност от 160 кВт (218 PS) и максимален въртящ миг от 400 Нм. 6-степенният автоматик със сдвоен съединител DSG е стандарт в електрифицирания вид. Електрическият мотор получава ток от 13 кВтч батерия, която може да се зарежда чрез общоприет щепсел или бързо за 3.5 часа благодарение на зарядно с мощ от 3.6 кВтч. Използвайки единствено силата, съхранена в батерията, автомобилът може да измине пробег до 55 км (WLTP цикъл).
Източник: auto-press.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР