Преди десетина дни най-добрите футболисти през последните 12 месеца бяха

...
Преди десетина дни най-добрите футболисти през последните 12 месеца бяха
Коментари Харесай

Версия 2020: Награди за най-объркан вратар и пълен малшанс

Преди десетина дни най-хубавите футболисти през последните 12 месеца бяха отличени на премиите на ФИФА - The Best. Дори в една толкоз предвидима, въпреки и странна година в идеалния тим бяха нормалните обвинени. Роберт Левандовски обаче прекъсна превъзходството на Кристиано Роналдо и Лионел Меси.

2020-а няма да бъде запомнена с нормалност, по тази причина Би Би Си се потруди да направи различни награди, които най-малкото ще ви накарат да се усмихнете.

Награда за " пренебрежение "

Преди ерата на COVID-19 някогашният състезател на " Арсенал " Серж Гнабри сътвори доста главоболия в Северен Лондон, отбелязвайки четири гола при успеха на " Байерн " над " Тотнъм " със 7:2 през октомври 2019 година При подновяването на финалната фаза на Шампионската лига през август, Гнабри още веднъж се изяви - един път при разгромното 8:2 против " Барселона " и два пъти на полуфинала против " Олимпик " Лион.

Последните две попадения значат, че Гнабри приключва 2020-а с тъкмо толкоз гола, колкото има и " Арсенал " на полуфинали в евротурнирите - по един през 2006-а и 2009-а.

Награда за най-объркан вратар



В момента вратарите би трябвало да мислят и да се преценяват с доста неща. Затова дано приветстваме Емил Аудеро от " Сампдория " и Ясин Буну от " Севиля ", които са единствените двама вратари от топ 5 на шампионатите в Европа, които през 2020-а могат да се подхвалят с асистенция за гол и автогол. За жал в един и същи мач.


Награда за дрифт

" Астън Вила " прибегна до Пепе Рейна през януари в опит да се избави от изпадане в Чемпиъншип. Тимът на Дийн Смит оцеля, само че е противоречиво дали Рейна има решителна роля за това. Той позволи 20 гола в 12 мача, което не е толкоз зле за тим от дъното на таблицата, само че при 10% от тези попадения испанецът не се намираше в личното си наказателно поле... където постоянно има преимущество.

Награда за незабавна помощ

Рейна може би си мечтае да дрифтира отвън терена, само че на него няма нищо по-хубаво от отбелязването на гол.

А това закупи ново измерение, когато " Севиля " се изправи против " Ейбар " през юли. Лукас Окампос вкара рано през второто полувреме. Нормално за него, въпреки всичко е нападател.

Титулярният вратар на севилци Томас Вацлик се контузи, а отборът беше направил и петте си смени. " Ейбар " опита да тормози противника с излизането в предни позиции на вратаря Марко Дмитрович. Топката попадна в него, само че ударът му бе избавен от Окампос... тъкмо този, който му отбелязва гол по-рано.

Награда за... повече въглехидрати

Висшата лига си има Деклън Райс (б. ред. - райс на британски значи ориз), само че Серия " А " отговоря с Кевин Лазаня.

Можем да предположим, че лазяната има най-малко три пласта, защото сред януари и локдауна през март Кевин отбелязва един гол. При подновяването на шампионата през лятото вкарва шест пъти в пет мача, с цел да помогне на " Удинезе " да приключи на 13-ото място.

Но през сезон 2020/21 лазанята не е подготвена - Кевин не може да се разпише в 9 мача.

Награда за липса на шанс

Докато сме на Кевин... играчът с най-вече основани шансове, без нито една асистенция в топ 5 на шампионатите през 2020-а, е Кевин Родригес, който прекарва годината чартърен в " Леганес " и " Ейбар ". Създава 31 благоприятни условия за съотборниците си, само че нито една не е оползотворена.

С малко по-лош шанс е и играчът с най-вече удари без маркиран гол. Става дума за Рубен Невеш от " Уулвърхемптън ", които е отправил 47 изстрела във Висшата лига, само че 42 са отвън рамките на вратата. За него 2020-а приключва без гол.

Награда - влизай/излизай

Андреа Фавали. 25 октомври 2020 година Дори Шекспир не може да планува какво ще се случи.

54:25 - Фавали влиза на мястото на Никола Калинич при гостуването на " Ювентус "

59:04 - Фавали отбелязва гол с левия крайник и " Верона " повежда

61:33 - Фавали получава травма и го сменят. Трагедия и комедия в идентични размери

Фавали е единственият футболист в Серия " А ", който влиза като запаса, отбелязва гол, и го сменят за по-малко от 10 минути.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР