Преди десет години, когато варианти на COVID-19 все още не

...
Преди десет години, когато варианти на COVID-19 все още не
Коментари Харесай

Най-големите митове за настинката и ТЕЧЕНИЕТО, което я причинява

Преди 10 години, когато разновидности на COVID-19 към момента не циркулираха по света и всички бяхме малко по-свободни и по-невинни, Би Би Си разгласява една от публикациите, която повдигна най-вече вежди измежду италианците: Как да избегнем „ течението " в Италия? Става въпрос за една от злините, които постоянно са засягали това южноевропейско население: съдбовното течение, написа Лило Монея от " Евронюз ".
Авторът на публикацията аргументира забавна доктрина: италианците страдат от по-голямо многообразие от заболявания, в сравнение с британците, защото наподобява имат " изключителни " знания по личната си анатомия.
" Ако не можете да го назовете, не можете да го понесете. Ако не знаете къде е, това не може да ви навреди ".
Италианците да вземем за пример знаят какво е болежка във врата. Нещо, което не се приема за даденост, удостоверява испански сътрудник, който от години живее с италианец. Преди да го срещна, „ за мен от гърдите до краката всичко беше„ болки в корема “. Сега открих далака, черния дроб и червата. Знаех за съществуването на тези анатомични елементи, само че не и че те биха могли да причинят болежка по неповторим и различим метод ".
Кратката разходка през северната част на Англия през зимата поддържа теорията за течението от публикацията на Би Би Си. Как могат всички тези безстрашни момчета и девойки с толкоз леки облекла да излязат измежду мразовитата нощ без боязън?
Да не приказваме за определението за температура, което също варира според от европейската страна. Казаното, че имате температура при 37,5 ° C, да вземем за пример, не провокира нищо с изключение на насмешки от страна на германци, французи или унгарци.
Хипохондриците, които четат тази публикация, с отчаяние ще открият, че може би, британците в действителност са прави и че студът не ви разболява.
Всъщност, течението не може да направи нищо, в случай че не съдържа вируси или бактерии. Именно тези микроорганизми ни разболяват, те са, които ни карат да настинем, грип... или още по-лошо.
Може да наподобява абсурд, само че фактът, че се разболяваме през зимата, се дължи на обстоятелството, че „ стоим вкъщи “, както научихме в тази пандемия - споделяйки същото пространство с толкоз доста други хора, които носят патогени.
Но италианците не са сами в тази религия и както се споделя в известната сентенция: зло на мнозина, разтуха на простаците " Ние се научаваме да се опасяваме от него, от момента, в който сме родени ".
Има едно нещо, което ужасява бабите на Балканския полуостров. В Сърбия се назовава „ промая “ и в Урбанския речник се дефинира като „ мистична естествена мощ, виновна за заболяванията и гибелта на милиони хора на Балканите през цялата история “.
„ Промая “ е терминът, употребен за установяване на въздушния поток, генериран от едновременното отваряне на два прозореца в една и съща къща или в противоположни елементи на една и съща стая.
В и към Сараево, когато хората приказват за „ промя “ го свързват с термина „ ликвидиране “.
„ Научаваме се да се опасяваме от момента, в който сме родени “, споделя Мария, родом от Белград. " Когато „ промаята “ пристигна при вас с мокра коса, можете да се смятате за мъртъв. Когато сте дребни, сте скептични. Но един ден осъзнавате, че главата ви боли, врата ви боли, носът ви е запушен и лека-полека започваш да се страхуваш от „ промая “... до момента в който и ти не кажеш на останалите да затворят прозорците ".
Също по този начин в Гърция прозорците би трябвало да бъдат затворени неотложно, с цел да се избегне каквото и да е течение, споделя Ефтимия Смиксиоти пред „ Евронюз “.
На съветски език има изразът „ просквозило “, от думата „ сквозняк “ (текущ) - което значи да бъдеш ударен от ентусиазъм на въздух. Той предизвиква дискомфорт и болежка.
По създание това е същата " болест ", породена от „ промая “, макар че би трябвало да се означи, че руснаците са доста суеверни хора, в случай че е правилно, че естествените жестове като свирене вкъщи или седене на пода се смятат за знамения за неприятен шанс.
" В Източна Европа сме доста по-уязвими по някакъв метод на студа. Обличаме се в пет пласта облекла през септември и ги смъкваме в средата на април ", споделя украински сътрудник. " Да вървиш облечен единствено по риза при 15 ° C, както вършат в Нидерландия, би било немислимо ".
 Лекар изяснява за какво изпитваме пролетна отмалялост и по какъв начин да я избегнем Лекар изяснява за какво изпитваме пролетна отмалялост и по какъв начин да я избегнем
Филип Кузменко - доктор, кардиолог и диетолог описа кои са главните аргументи за пролетна отмалялост и неразположение през пролетно-есенния...
Във Франция наподобява, че по-старите генерации имат същата италианска уплаха от " courant d`air ", само че мнозина считат, че произходът на всички несгоди се дължи на климатизацията.
Настинките като причина за заболяване са приети от зората на западната медицина , написа медицински специалист в The Conversation.
През 16-ти век „ елементарна простуда “ значи същото, както и днес; В обичайна китайска медицина настинката се възприема като положение на дисбаланс сред Ин и Ян. Ин съставлява най-тъмните охлаждащи сили, до момента в който Ян съставлява по-леките и топли сили. Според тази парадигма настинката би била породена от вдишването на леден вятър (чи ин).
В Страната на изгряващото слънце езикът отразява концепцията, че чувството за мраз не е нищо повече от субективно положение на мозъка и в никакъв случай не можете да разберете дали различен човек е в действителност леден или наподобява замръзва до гибел, а в действителност от вътрешната страна усеща топлота..
Ако англоговорящите са по-загрижени от по този начин нареченото заледяване на мозъка или от това необяснимо заледяване, което от време на време изпитваме, когато ядем сладолед, във Филипините има нещо, наречено " ihip ng hangin ", безусловно преведено като: ентусиазъм напразно.
 Защо не би трябвало да излизате на открито с мокра коса Защо не би трябвало да излизате на открито с мокра коса
Като деца изрично ни забраняваха да излизаме на открито с мокра коса, тъй като ще се разболеем. Дори след изсушаване със сешоар са ни съве...
Майка ми постоянно споделя да не вършим гримаси, тъй като в случай че вятърът в миналото духа в противоположна посока, ще свърша с лице, парализирано от тази мимика “, споделя сътрудник от филипински генезис.
В Испания пациентите с парализа на Бел, най-честата форма на периферна парализа на лицето, постоянно споделят „ това ми е от течението! “.
„... ще настинеш “ или „ ще се простудиш “ са други два израза, необятно употребявани в тази страна.
Въпреки това, даже на Иберийския полуостров стартират да съществуват еретици. Всъщност има такива, които стартират да се съмняват в тези, които мислят, „ че студът прониква през краката или посредством течение, или че се дължи на това, че не носите шал “.
След една година пандемия, може би осъзнаваме, че препоръките за измиване на ръцете постоянно могат да спасят доста повече животи от предизвестието: „ стойте надалеч от течението “.

Още от ЗДРАВЕ:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР