Преди да Ви задам въпроса – ще покажа подписката на

...
Преди да Ви задам въпроса – ще покажа подписката на
Коментари Харесай

Иван Ченчев: 7 месеца в Голема Раковица, откъснати от света, чакат нов мост

„ Преди да Ви задам въпроса – ще покажа подписката на 190 поданици и приходящи хора в елинпелинското село Голема Раковица. На 17 юни 2023 година, след значителни превалявания, над 35 семейства от това село бяха откъснати от света, в резултат на разрушаването на единствения транспортен мост, свързващ горния завършек на селото с останалата част. Вече 7 месеца жителите от горния завършек на селото нямат никаква транспортна връзка през река Лопушна и са в очакване на реакция от страна на ръководещите “.
Това съобщи в парламентарно запитване към районния министър Андрей Цеков националният представител от „ Българска социалистическа партия за България “, определен от София област Иван Ченчев.
Той сложи въпроса и прикани министър Цеков да обърне внимание на този случай: „ Там има възрастни хора с хронични болести, хора в неравностойно състояние, възпрепятстван е достъп на екипи на Спешна помощ, на пожарна, на полицейски екипи, ненужно е да Ви споделям какво значи да няма мост в едно такова село - възпрепятствана съществено е и връзката с община Елин Пелин “, уточни Ченчев.
Това село е безпределно красиво, в случай че желаете да видите нещо, което наподобява на Родопите – отидете там, обърна се Ченчев към министъра. „ Голема Раковица е в непосредствена непосредственост до бент. Огняново. Там е имало остаряло килийно учебно заведение, прелестна черква, на която тук от Народното събрание сме обръщали внимание и сме помагали за възобновяване на покрива ѝ. Хората в Голема Раковица заслужават като всички български жители да имат естествени условия за живот “, акцентира в парламентарния си въпрос националният представител от Българска социалистическа партия.
От ревюто му стана ясно, че жителите на Голема Раковица са подали сигнала си и до кмета на Община Елин Пелин, до регионалния шеф, до районния министър, до ръководителя на Междуведомствената комисия за възобновяване и подкрепяне към Министерски съвет, до ръководителя на Регионалната комисия в Народното събрание Николай Нанков и до народните представители от София област.
„ Хората търсят оптимално подпомагане, с цел да се реши казусът на селото. Но все още няма резултат. Затова желаех от трибуната на Народно събрание да заостря вниманието както на министерството, по този начин и на всички упоменати представители на институциите “, добави Ченчев.
И заключи:„ Без популизъм – тези хора по никакъв метод не заслужават сходно нещо в 21 век, в страна от Европейския съюз. Ако би трябвало да се направи някакво краткотрайно оборудване. И се надявам, по този начин както заявихте - най-малко Вие да извършите нещо в края на годината, с цел да се реши казуса на хората в Голема Раковица. "
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР