Преди да ви представим кои са най-подходящите породи дворни кучета,

...
Преди да ви представим кои са най-подходящите породи дворни кучета,
Коментари Харесай

Най-подходящите породи дворни кучета

Преди да ви представим кои са най-подходящите породи дворни кучета, би било извънредно несвоевременно от наша страна, в случай че не споменем и какво се подразбира под понятието дворно куче.

Това са кучета, които освен избират да живеят навън, само че и са пригодени към подобен живот, т.е. издръжливи са на другите климатични промени. И нормално са положителни кучета пазачи.

Дотук добре, само че би трябвало да сте напълно наясно, че в случай че желаете да отглеждате такова куче, това не значи да го вържете на синджир и единствено понякога да му мятате къшей самун.

Това би било освен безконтролно от ваша страна, само че и напряко нечовешко.

Ако търсите единствено защита за къщата и двора си, по-добре се снабдете със СОТ. Защото всеки четириног другар, без значение дали е куче за апартамент или за двор, има потребност както от вашите грижи, по този начин и от обич.

Така де, трябваше да изясним този въпрос, с цел да има в действителност смисъл да ви срещнем с 3 от най-подходящите породи дворни кучета. А ето ги и тях.

1. Немска овчарка

 Немската овчарка е дворно куче

Чудесно за развъждане на двора куче, тъй като като се изключи че устоя на много ниски температури, то е и страховит надзирател. Имайте поради, че то разполага с много огромна доза сила и разходките отвън двора няма да са доста къси, както и че би трябвало да възпитате кучето си от най-ранна възраст.

Като изключим верността към стопанина си (немските овчарки сами дефинират кой е той измежду цялото семейство), те могат да бъдат и доста недоверчиви, а от време на време и нападателни към непознатите хора.

Именно с цел да избегнете сходна демонстрация на експанзия, е хубаво да дресирате кучето доста добре. Едно е да лае по непознатите и напълно друго непосредствено да ги атакува.

2. Каракачанска овчарка

Може би нашенското си име Българско овчарско куче ще ни носи повече горделивост, тъй като точно това съставлява Каракачанската овчарка.

Тя е доста свободолюбива и издръжлива, което я трансформира в идеално куче за развъждане в двор. Някога привикнала да пази най-вече овцете на пастирите, през днешния ден тя се занимава най-вече с охранителни действия и незабавно би ви уведомила, в случай че някой прекрачи прага на двора ви.

3. Ротвайлер

 Ротвайлерът е куче за двор

В доста страни тези кучета са неразрешени за развъждане, тъй като спадат към така наречен бойни породи кучета, само че истината е, че техният темперамент зависи от любовта и дресировката на стопанина им.

Ротвайлерите са доста положителни пазачи и се усещат по-добре на двора, в сравнение с затворени зад 4 стени. Не са дългокосмести кучета и не изискват някаква специфична грижа за козината.

Ако им отдадете цялата си обич и ги научите на обноски, те биха се трансформирали в едно извънредно отговорно дворно куче.

Източник: miau.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР