Преди да стигнем до партиите, трябва да стигнем до съгласие

...
Преди да стигнем до партиите, трябва да стигнем до съгласие
Коментари Харесай

Нямало нужда президентът да прави партия, за да постигне идеите си

Преди да стигнем до партиите, би трябвало да стигнем до единодушие в обществото с жителите. Ако те припознаят избрани промени като неизбежни, те самите ще го изискат от партиите, няма за какво президентът да си прави партия, с цел да осъществя тези хрумвания. Това съобщи пред Нова телевизия ръководителят на Стратегическия съвет на президента Александър Маринов.

Изказването му беше в отговор на въпрос дали Румен Радев ще се ангажира с избрана партия.

Маринов уточни, че не му е известно да се готви сходен план и акцентира, че п одкрепа от страна на президента може да има не за една, а за повече партии и придвижвания , които споделят избрани полезности и правила.

Президентът освен подлага на критика, той и предлага, посочи Маринов и добави, че в ход е разискването на плана на президентството за стратегически съвет за нов стратегически документ на България.

Той разясни, че мутрите във властта са метафора, която обобщава манталитета на ръководство - един хищнически, по негови думи, безконтролен и подмолен метод на ръководство. Мутренското е грубото, без ценене на обществото предписание с обществените запаси, изясни Маринов.
 Президентът отстранил шефа на кабинета си поради тържество на Нинова
Президентът отстранил шефа на кабинета си поради тържество на Нинова

Калоян Методиев разкритикува Радев за непрекъснатите му обръщения към народа

Относно думите на някогашния началник на кабинета на президента - Калоян Методиев, че е бил отхвърлен от поста поради , Маринов разясни, че не са неразрешени визитите на събития с политически лица, само че си има правила в президентството и би трябвало да се осведоми.

Началникът на кабинета е особена фигура, не може да работи като свободно плаваща шамандура, би трябвало да се преценява с обстоятелството, че е един от най-близките хора до президента, съобщи Маринов.
 Румен Радев няма да прави партия
Румен Радев няма да прави партия

Президентът: Делириумът на министър-председателя буди все по-голяма паника

Относно връзките сред Радев и Българска социалистическа партия той бе безапелационен, че президентът не се меси във вътрешните работи на столетницата.

" Не мисля, че президентът страни гнусливо от Българска социалистическа партия. Към нея той се отнася правилно, като към партията, която го е издигнала, само че нищо повече. В момента, в който стана президент, е дистанциран от всички партии ", акцентира Маринов.

По негови думи разговор сред президента и премиера от дълго време няма.

Той разясни, че в тази ситуация не става въпрос за свада и съгласие сред две персони. Противопоставянето по думите му произтичало не от персонални усеща, а от разминаването в базисни политически позиции. " Президентът не е склонен по подобен метод да се ръководи страната, а не толкоз че някой персонално го визира. Не виждам основа за разговор, защото държавното управление продължава да я кара по същия метод ", разяснява Маринов.
 Румен Радев упрекна властта за постановка на провокациите
Румен Радев упрекна властта за постановка на провокациите

Похищават държавността

Запитан дали президентът не е сбъркал с това, че е подходил прекомерно нападателно към ръководещите, заканвайки се за служебно държавно управление, Маринов акцентира, че служебното държавно управление не е углавен взвод и не може да разстрелва. " Когато се каже, че едно държавно управление би трябвало да се регистрира за активността си, това опасност ли е? ", запита риторично той и разясни, че няма никаква кавга и реванш, а президентът е споделил, че служебното държавно управление би могло да покаже, че може да се ръководи и по различен метод.

На въпрос по кое време е настъпил разривът сред Борисов и Радев, Маринов подсети, че месец и половина преди оповестяването на изключителното състояние президентът публично разгласи, че . Това било резултат от струпване. Той разясни, че президентът е научил за оповестяването на изключителното състояние от медиите, което не било правилен ход на държавното управление.

" Премиерът не е доста правилен в осъществяването на уговорките, които е поемал пред президента. Когато някой ви лъже по жесток метод, преставате да му вярвате ", заключи Маринов.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР